Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Magiske øjeblikke PDF Udskriv Email
Magiske øjeblikke af Hans Krabbe
Per Kjærby & Hans Krabbe
Magiske øjeblikke
416 sider
Politikens Forlag
 
Fodbold når det er bedst. Sportslig fortællerglæde når det er bedst.

Det er fuldstændig korrekt, at der var tale om magiske øjeblikke, da vi vandt EM i 1992, da Preben Elkjær driblede som gal i Strasbourg i 1984, da Frank Arnesen får det røde kort i 1986, da 19-årige Michael Laudrup slår igennem i Brøndby, og at nu skal der forhandles med Liverpool. Da Peter Schmeichel hilser på målstolperne i 1998 i kampen mellem Danmark og Saudi-Arabien, da Stig Tøfting blier godt gal i skralden på en kuwaitisk dommer, den mytiske episode i Lyon, da Preben Elkjær brænder straffe og fusionen mellem KB og B 1903 i 1991.

Alle disse magiske øjeblikke og mange, mange flere taget direkte ud af historiens vingesus er nu blevet foreviget i den her bog, der helt sikkert alene i kraft af størrelsen vil få ikonisk status hos fodboldfolket.

Vi kommer på en magisk tidsrejse og genoplever det, der gav os kuldegysninger, da vi fulgte kampene og de store præstationer, og hvor det for alvor gik op for os, at en lille rund kugle og et kæmpeapparat rundt omkring kan samle os som nation og give os glæde, vildskab og liv med alle de andre.

Vi får genoplivet en masse fra vores ungdom; en tid der svandt hen, men som heldigvis kan tages frem igen og igen ved hjælp af coffee-table bøger og superfotografer som Per Kjærbye, der præsenterer os for en flot buket på 600 af betydningsfulde fotos, små og kæmpestore, nogle som endda aldrig har været offentliggjort.
 
Udover billedmaterialet får vi også fotografens personlige beretninger om baggrunden for billederne, de folkekære fodboldstjerner og de legendariske trænere.
 
Euforien fra de store øjeblikke lyser ud af billederne, hvor spillerne virkelig når ud i stuen til os med nogle ansigtsudtryk, som vi selv i de mest fantasifulde drømme skulle grave langt og dybt i os selv for at finde.

Og det er nok i virkeligheden det, der OGSÅ giver bogen pondus. At det lykkes for fotografen at vise, hvad man kan med kropssprog, mimik, begejstring og tilstedeværelse, når man til fulde går ind for en sag og kun er i nuet.