Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

En gylden korkprop PDF Udskriv Email
En gylden korkprop af Espen Strunk
 
Iben Hjejle og Esben Strunk
En gylden korkprop
256 sider
Politikens Forlag
 

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Iben Hjejle i bogen her fortæller, hvordan Casper Christensen stod og råbte og skreg hende ind i hovedet, også i børnenes nærvær, da det lakkede mod enden.

På den måde fortsætter skænderierne mellem Iben og Casper fra Klovn og også fra de udfald Casper selv leverede mod hende i sin selvbiografi for ikke længe siden.

Underholdende er det ikke, det vil være at trække det nedad, men modigt og vedkommende at celebrities fortsætter den stil, de er så kendte for. Og vedkommende fordi mange læsere uden tvivl kan nikke genkendende til det, man gerne vil og ikke gør og ikke mindst IKKE vil og så alligevel gør, når der er børn til stede.

Kønt er det ikke, men menneskeligt.

Og mennesket Iben Hjejle træder fint frem i den velskrevne og velfortalte bog om hendes karriere, og hvordan hun fortsætter sin insisteren på at være sig selv.

Det er tydeligt, at forholdet med Casper Christensen har præget hende, bl.a. i forhold til hendes evne til improvisation i arbejdet, hvorfor hans navn og hendes samarbejde med ham da også fylder en del. Men ikke for meget, for det er trods alt fra Klovn, hun nærmest blev folkeeje. Så det har sin berettigelse.

På bagsiden af bogen er en kollega til Iben citeret for, at Dostojevski og pruttepuden ligger lige ved siden af hinanden hos Iben Hjejle.

Så ved man nogenlunde, hvad man går ind til, idet Iben, godt hjulpet af sin medskribent, med bid, humor og overskud beretter om de mange episoder i hendes liv, der har optaget hende. Fra Den lille Skole på Gammelmosevej til indspilning af High Fidelity i USA, fra forholdet til Emil, over en fem-års-frekventeren hos en psykolog, og så naturligvis til Klovn, hvor vi får et unikt indblik i skuespillere, hvor Iben bl.a. roser Mia Lyhne for hendes mod og evne til at finde de mest pinagtige ting frem i sig selv, når der skal spilles.

En rigtig lækkerbidsken om hotte navne. Det er ikke kun Iben, det handler om. Det er hendes evne til at fortælle om andre end sig selv, der gør forskellen. Og hendes evne til at gå rigtig tæt på, bl.a. på Casper og Frank, der godt kunne blive både fulde og larmende efter tre glas rødvin, når der under optagelserne til Klovn blev fyldt rigtig rødvin i glassene.