Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Hvem er bange for Moby Dick PDF Udskriv Email
Hvem er bange for Moby Dick? af Mikkel Fønsskov
Mikkel Fønsskov & Anders Magelund
Hvem er bange for Moby Dick
296 sider
Klim
 
Hvad skal man med sådan en bog her?

Det var det første, vi tænkte, da vi fik den i hånden på Bogmessen.  Det samme, da vi løseligt bladrede den igennem. Ledere og politikere der fortæller om, hvad litteraturen har gjort ved dem; som menneske og som ledere.
Så nærlæser vi den, og ændrede totalt opfattelse af den.

Det viser sig, at koryfæer fra Mette Frederiksen, Margrethe Vesterager, Knud Bartels og til mange flere gennem netop litteraturen har øget deres personlige moblitet og fleksibilitet og empati og i det hele taget har fundet noget, som man ikke kunne finde andre steder.

F.eks. er en  fjerde af bogens bidragsydere, André Rogaczewski begyndt med Robinson Crusoe, der byggede sin tilværelse op fra nul på en øde ø. En handling og en livsbane, der har haft enorm indflydelse på Rogaczewskis virke i IT-branchen ved f.eks. at skabe Netcompany.

Knud Bartels har læst Krig og Fred, hvor han finder passager til at øge sin fleksibilitet og holdninger med og finder også i bøger som Ivanhoe redskaber til at gøre op med normer og middelmådighed.

Altimens Vredens Druer påvirker datidens store præsidentpar, Roosevelts, i en grad, der sætter enorme spor i det amerikanske samfund.

I bogen hører vi fra mange af dagens og gårsdagens ledere, hvorfor de foretrækker at læse end god roman end en ledelsesbog -, hvordan det styrker deres empati og gør dem stærkere i såvel motivation som kommunikation.

En interessant bog der kommer rigtig langt omkring såvel filosofferne som de kendte skikkelser i romaner, som masser af politikere og erhvervsledere har ladet sig inspirere af.