Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

De rejste sig trodsigt i vrimlen PDF Udskriv Email

De rejste sig trodsigt i vrimlen af Dan Jørgensen
Dan Jørgensen
De rejste sig trodsigt i vrimlen
264 sider
Gimle Forlag

Det er, som om vi bliver kastet gennem et halvandet århundrede og så lidt mere baglæns gennem historiens vingesus. Dan Jørgensen har redigeret 30 indlæg af kendte socialdemokrater om andre kendte socialdemokrater gennem tiden.

Det er spændende læsning, fordi vi genoplever den tid, der herskede, da de havde magten -, og alle, alle de spil og ordspil, der kom i sving, da eksempelvis H.C. Hansen overlod udenrigsministerposten med ordene, at han nu heller ikke havde regnet med, at Krag som andre ville sig nej.

K.B. Andersen bliver beskrevet som en traditionel fornyer, H.C. Hansen en hvor hjertet var varmt og hjernen kold, Oskar Hansen som et socialdemokratisk digtergeni, K.K. som almissesamfundets banemand og Bodil Koch som en intellektuel indpisker.

En nuanceret og bredt anlagt bog hvor man flyver gennem siderne og glædes ved historien om politikerne og deres samtid og ikke mindst ved det righoldige og omfangsrige billedmateriale, kendte som mindre kendte, som ledsager en tekst der er præget af fakta og loyalitet overfor de enkelte personligheder.

Også selv om bogen på mange måder beskriver såvel deres styrker som deres svagheder. De enkelte forfattere har gjort en dyd ud af at beskrive deres forgængere på en meget menneskelig og rar måde. Ja, rar, det er nok en af de gloser, der bedst kendetegner den følelser, der opstår, når vi lægger bogen fra os og tænker tilbage på historien og de kæmpende socialdemokrater, der har haft deres virke i tider, hvor landet såvel var ved at falde fra hinanden, som i tider der stort set ikke bød på andet end muligheder for fremgang.

Det er umuligt at yde så begavet en bog større retfærdigheder end at kunne anbefale den til også andre end socialdemokrater; nemlig til alle der har den mindste interesse i politik og samfundets historie.