Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Skyen der dræber PDF Udskriv Email
Skyen, der dræber af Frode Oldenburg Jørgensen
Frode Oldenburg Jørgensen
Skyen der dræber
144 sider
Trykværket
 
En dommedagsthriller der spiller på en lang række af de parametre, man som menneske omgiver sig med i den dybe angst, der lurer, når samfundet og omgivelserne bogstaveligt bliver lagt ned, og kampen mod sult og overlevelse bliver det mest iøjnefaldende og grundlæggende.
...
En askesky fra en vulkan bliver sendt ind over Europa og det meste af Asien. Det har påvirket klimaet så voldsomt, at dag bliver til nat, og sommer til vinter.
Mennesker og dyr sulter og lider, og menneskeheden bliver sat på voldsomme prøver. 
Hvor langt vil man gå for at få noget at spise.....

Noget man som læser uvilkårligt kan begynde at tænke over, mens man læser om de op imod halvanden milliard mennesker, der skønnes at dø under den langstrakte katastrofe; enten af sult eller af askeskyens partikler og luftarter.

Statsministeren går på skærmen. Meddeler at samfundet er lukket ned, og forsvaret er nedlagt. Alle våben bliver låst inde.
En slagter i Ringsted er anholdt for kannibalisme. En familie har spist menneskekød.
Myndighederne beslaglægger "Forderstoffen".
Bilerne bliver forladt på en måde, der afslører, at ejerne ikke forventer at se dem igen.
Der er næsten ingen madvarer på hylderne i København.

Hovedpersonerne i bogen, en familie på Sjælland, florlader afkræftede og magre deres slægsgård og flygter til USA. Kommer så efter en del år hjem igen, men hvad er det for et samfund, de vender hjem til.....

Forfatteren har tydeligvis ladet sig inspirere af askeskyen fra Island for år tilbage, men også oplevelser i begyndelsen af forrige årtusinde samt af dagens pandemi, mens debatten om flygtninge og presset på Europas grænser også får nogle ord med på vejen. 

En udmærket bog der opstiller en række af de udfordringer, der meget hurtigt kan blive hverdag, hvis katastrofen indtræder.

Og hvordan vil vi så selv reagere.

Tankevækkende og hurtigt læst.