Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Frelseren fra Hvidovre PDF Udskriv Email
Frelseren fra Hvidovre af Kaspar Colling Nielsen
Kaspar Colling Nielsen
Frelseren fra Hvidovre
304 sider
Politikens Forlag
 

Det er tydeligt, at forfatteren har haft en fest med at skrive denne bog. At festen så når ud til læseren, det lykkes i høj grad, fordi det også er tydeligt, at forfatteren kan gennemskue det meste.

Debatten om at måtte bruge N-ordet, konflikten mellem israelere og palæstinensere, klimadebatten, grøn omstilling, hykleriet i ministerierne,  boligsituationen for mindre bemidlede, den aktuelle pandemi, loyalitet i spænding og på højkant, og hvem kan man regne med.....
Kaspar Colling Nielsen har bemærket det hele og kan på et splitsekund i hvert fald i bogen spidde det hele og servere det i en form, der med humor og lidt galskab får læseren til at se alting i et mere klart skær -, for man må gerne være kritisk.

Bogens overordnede handling er Allan Thornbum, der er smådigter og trafiktæller. Han bor i en kælder i Hvidovre. Verden står overfor et økonomisk kollaps og menneskelig undergang. Ministrene må nu gå tiggergang til Allan for at få ham til at skrive et digt, som de mener kan redde verden.
Se, den virker jo temmelig usandsynlig, men er det ikke sådan, at meget af det, der sker rundt om os, er temmelig usandsynligt, indtil det er sket?

Og ud fra den betragtning rammer forfatteren plet med sin satire, sorte humor, vanvittige absurditeter og groteske drejninger, en stil som man skal have sig for øje, hvis man skal have det rigtige ud af romanen. Med andre ord: Før tingene bliver sat på spidsen og kører af sporet i det virkelige liv, så er det rart med litteratur, der forlods sætter ting på spidsen og illustrerer, at alt kan ske.

Bogen kører rundt i absurditeter og hændelser, som vi troede var af en anden verden, indtil vi begynder at tænke os om og ikke skal langt tilbage i hverken måneder eller historie for at opleve, at mure kan vælte, at amerikanske præsidenter kan skydes, at ditto uartige kandidater kan vælges, at askeskyer kan lamme flytrafik, at en bank eller to kan skabe økonomisk verdenskrise osv. osv. 
 
En verden på vej til at vælte vil også kunne reddes af absurditeter, småting og tilfældigheder. Det er det, forfatteren har blik for, og det er det, der gør bogen så eksemplarisk rammende og god til at få forstand af.