Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Mod på livet PDF Udskriv Email
Mod på livet af Pia Callesen
Pia Callesen
Mod på livet
184 sider
Politikens Forlag
 
Foafatteren har med sin store ekspertise indenfor megakognitiv terapi skrevet en bog dedikeret direkte til forældre, der vil forsøge at mindske den smerte, deres unge kan opleve omkring tristhed uro, ubehag, negative tanker, vrede, frygt og alt muligt andet, som er invaliderende.

Bogen kan også sagtens bruges af behandlere som baggrundsviden og med direkte råd og øvelser fra en terapeut til en anden, der anviser veje ud af ensomheden, mobningen eller angsten.

Pia Callesen mener, at har vi ofte i misforstået hensyn har fokus rettet imod de problemer og negative følelser, de unge har, og at vi dermed risikerer at gøre alt andet end at hjælpe dem, snarere det modsatte.

Det kan med andre ord ske, at vi i vor iver efter at skærme de unge mod smerte og tristhed fastholder fokus på deres bekymringer og nagative tanker, og at det kan føre dem ind i en tung spiral af modløshed.

I stedet, mener hun, skal vi vise dem, at de negative tanker er en uundgåelig del af livet og i stedet fokusere på den ydre verden fremfor den indre, hvis ikke den fungerer.

Det lyder befriende og buddhistisk, at vi blot skal lade tankerne være, som de er, og at de gerne må være der og fylde ligesom alt muligt andet i livet -, glæde, lykke, stolthed og optimisme.

At lade tankerne komme og gå og være dynamiske er en ældgammel sandhed, og det er rart at få den genopfrisket i moderne udgave i en bog som denne.

Bogen anviser direkte metoder til, hvordan man lærer at begrænse snakken om negativitet ved eksempelvis at stille sin mobiltelefon til at skifte enten emne eller samtalepartner efter to minutter. De unge skal lære at skifte fokus på kommando, så de lærer, at det er DEM, der har styringen over deres følelser og ikke omvendt. To minutter til triggertanker, to minutter til fodbold, to minutter til triggertanker, to minutter til mad osv. osv.

Bogen er fyldt med øvelser og forklaringer, baggrund og inspiration til forældre og andre, der vil hjælpe deres unge og teenagere.

Rudeøvelser, afkoblet opmærksomhed, observer tankerne passivt, grubletid, belønningssystem, at have det godt og skidt på samme tid er ok, kunsten at bevare et godt selvværd hele livet, lyt til kroppen, normaliser følelsen af præstationsangst - og meget, meget mere.

Bogen er skrevet i et letforståeligt sprog og er en fin hjælp til at forstå, hvordan man lader sig selv være uden at føle, man er forkert.

Og hvordan modgang bliver vendt, om ikke til fremgang, så i hvert fald mod mulighederne for at få et liv uden selvbebrejdelser og følelsen af at føle sig forkert.