Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Tilstand af terror PDF Udskriv Email
Tilstand af terror af Hillary Rodham Clinton
Hillary Rodham Clinton & Louise Penny
Tilstand af terror
592 sider
Hr. Ferdinand


Når nu man ikke kunne blive amerikansk præsident, så kunne man da indgå samarbejde med en bestsellerforfatter om at ramme den tone, som thrillerpublikummet elsker og så satse den vej rundt.
Hvordan Hillary Clinton ville have klaret det som præsident, det ved vi ikke, men det er uomtvisteligt, at er viljen der, så ligger der, godt hjulpet på vej af navnet, en god fremtid foran hende som makker i et forfatterteam eller muligvis som selvstændig forfatter.

Så langt tvivler vi nu på, at hun ønsker at nå. Mon ikke hun har rigeligt at lave. Men mulighederne, evnen og indsigten er der helt sikkert.

Vi sidder som læsere naturligvis og gør os overvejelser om, hvorvidt Hillary ville kunne have bidraget SÅ væsentligt til handlingen, hvis ikke hun havde haft interesse i og i hvert fald også top-erfaring i udenrigspolitik. Som tidligere minister i Obamas regering har hun helt sikkert oplevet ting, som hun sløret må kunne have brugt i murstensromanen her.

F.eks. udspiller nogle af scenerne sig i Det Ovale Værelse i Det hvide Hus med en præsident, der hedder Douglas Wiliams, vi oplever, hvordan en udenrigsminister, der lige er steget af et fly fra Sydkorea møder sin kølige og overfor hende nærmest fjendtlige præsident, og der er også pudsige beskrivelser af sms´er og en mail, der bliver kategoriseret som spam, og her tænker vi, at det måske lige er dramatisk nok, ligefrem utroværdigt at spam-mails ikke er blevet sorteret fra, før de bliver forevist på højt niveau.

Når præsident Wiliams trådte frem for Kongressen, var det politisk teater, en slags kabuki. Det var vigtigere, hvordan han tog sig ud, end hvad han sagde. Og Douglas Wiliams var god tll at se præsidentiel ud.
 
Hvor mon forfatterne har opsamlet den erfaring? Vi siger ikke noget.

Derimod siger vi, at det er ganske tydeligt, at thrilleren identificerer et af menneskehedens vildeste frygtscenarier: Atombomber i de forkerte hænder.

Det, der for alvor giver thrilleren vægt og fylde, det er "inside-historierne" fra Washington og fra de møder og rejser og informationer om dette og hint fra den politiske magts absolutte inderkreds, som vi direkte og indirekte, men ganske troværdigt, får serveret.

Tjenestefly, Afghanistan, chef for national sikkerhed, iranske revolutionære,  mødet med en ayotollah, Chinook-helikoptere, patrioter der lader livet, Homeland Security, midnat i Pakistangeneraler, sultanens fly, alt sådanne ord og vendinger er med til at lede os frem til et fremragende plot, en næsten utænkelig slutning der får os til at blive sulten efter bind 2.

En drøm af en thriller.