Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den amerikanske drøm PDF Udskriv Email

Den amerikanske drøm af Rikke Mosegaard Dyring
Rikke Mosegaard Dyring
Den amerikanske drøm
128 sider
Frydenlund

En bog om de tilstande, der har hersket i årevis om indvandreres drømme om Guds eget land, om minoriteternes drømme og en vurdering af, om mulighederne for realisering af drømmene er til stede.
Det er bestemt ikke hele vejen igennem opløftende læsning, mere realistisk og i hvert fald en meget kritisk tilgang til det store lands historie. Sådan skal det nødvendigvis også være for at man lærer noget om det store land andet end dyre biler og enorme prærier.

Bogen fortæller med et ironisk tilsnit, hvordan rederierne var meget proaktive med tiltag, der kunne sælge billetter. Staten var meget interesserede i indvandrere til at genopbygge landet. Det blev kaldt pull-effekten. At der så sent som i 1964 blev afkrævet test, før man kunne blive registreret som vælger. At amerikanerne idag først og femmest tænker på sig selv og deres egen familie.

Ligegyldigt hvor man kigger hen i bogen, har den en fornuftig, kritisk og lærerig tilgang til f.eks. det at være indvandrer, der ikke har de store muligheder i den amerikanske drøm, og hvis gennemsnitsløn altid vil ligge under den almene amerikaners.

Bogen italesætter også årsagen til, at indvandrere og minoriteter og latinoer så en af deres egne, Obama, blive præsident i USA, mens den ganske hæderligt også fortæller om den egentlige årsag til, at Trump kunne blive det.

Den fortæller også, hvordan lynchinger og selvtægt har været en del af praksis i USA op til stort set vor tid, og vi får historien om USAs behandling af andenrangsborgere, hvis børn fik de iturevne lærebøger med æselører.

Vi kan også læse, at et overvældende flertal af afroamerikanere er repræsenteret i de amerikanske fængsler på trods af, at befolkningsgruppen udgør et mindretal i befolkningen.

Gennem bogens mange analyser og fremstillinger af indvandreres vilkår gennem tiderne, begynder vi at forstå hvorfor.

Og at en bog på så pædagogisk maner på så relativt begrænset plads kan oplyse os, det tjener til forfatterens respekt.

En absolut værdifuld og indsigtsrig bog om forholdene i det store land på den anden side af Atlanten.