Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Flydeplan PDF Udskriv Email
Flydeplan af Trish Doller
Trish Doller
Flydeplan
290 sider
Mellemgaard
 
Temaet er lækkert og forjættende. Feel-good, det kan nok være, men der jo en årsag til, at længsel, kærlighed, behov og udfordringen af tryghed i livet er blevet så populære emner, som de er.
Bogen her udfordrer trygheden og peger i retning af, at intet nogensinde er for sent. Det er aldrig omsonst med et kursskifte og at begynde forfra.

Der er nogle yndige karakterer i bogen, en medrivende handling, dialogerne er velskrevne med meningsfulde budskaber, og så bliver vi ganske enkelt vidne til en unik kærlighedshistorie.

Anna mister sin forlovede og hun begiver sid ud for at fuldføre den tur, hun havde planlagt med ham. En god og lang rejse rundt i Caribien og nogle paradisiske øver. Så er scenen da også sat. En sorgfuld (og let plukmoden???)  kvinde ud på eventyr.

Hun møder sejleren Keane, der er god ved hende og giver hende inspiration og fornyet mod på livet.

Og så gætter man hurtigt, hvor det fører hen ad.

Det er ikke så meget handlingen, man skal bide mærke i. Det er personernes inderste længsler, det der sker på det ubevidste plan og alt det usagte, der giver bogen karakter. Det er så fint og så enkelt, at man må næsten glæde sig til næste gang, man får mulighed for at skifte kurs - for nu at blive i skibssproget, for midt i al elendigheden og bearbejdelsen af fortid og sorg, så kan det faktisk lykkedes at finde guld og glimmer. Det ægte.

Og det er forfatteren fantastisk til at beskrive.
 
Anna er både en realistisk og dejlig karakter, ligesom bogens øvrige personer er absolut sympatiske, og bogen er helt igennem velkomponeret og hverken for kort eller for lang. Men et frisk pust midt i feel-good-realismen.