Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Opiumskrigen PDF Udskriv Email
Opiumskrigen af R.F. Kuang
R.F. Kuang
Opiumskrigen
558 sider
Falco


Man bliver tændt og nysgerrig af bogen her. Opiumskrigen har for alvor engang været en krig, endda i diverse udgaver. F.eks. blev den første opiumskrig udkæmpet mellem Storbritanien og Kina i midten af 1800-tallet. Mens den anden opiumskrig - også kaldet Arrowkrigen -  blev udkæmpet en lille snes år senere.
Det var stort, og det var blodigt. 
Og især den første opiumskrig har været medvirkende til, at Kina i vid udstrækning stadig tager afstand fra vestlige tankegange, ideologier og metoder.

Denne bog har forfatteren skrevet på tre måneder. Og er på den måde et bevis på, at hastværk og hurtighed bestemt ikke behøver være hverken lastværk eller mangelfyldt.

Romanen handler om Rin, et forældreløst barn i en lille by, og hvis eneste chance for at undslippe fattigdom og et undertrykkende ægteskab er at opnå topkarakterer på et af landets mest prestigefyldte læreanstalter.

To dynastier i Kina kommer på randen af krig, og det viser sig nu, at Ri bliver opdaget som indehaver af nogle meget overnaturlige, shamanistiske og delvist hemmelige evner, som måske kan forhindre, at den ene klan bliver totalt udslettet.

Udfordringen er så, at den slags hemmelige evner ikke er til at lægge låg på, når først de bliver sluppet løs. 

Vi bliver vidne til, hvordan et supervåben som et godt træningsakademi kan forvandle en person fuldstændigt, og hvordan et elev-lærer-forhold kan misbruges, så dagens Mee-too nærmest ligner en børnehave på skovtur.

Krigens gru og rædsel er levende beskrevet i bogen, så man skal være indstillet på, at man går fra bogen med hænder og hovede fyldt med blod og vold. 

Et af bogens plots er, om man skal vælge sejren eller fred med ens egen sjæl.

Det kan man jo så tænke over, når man er færdig med bogen, der på glimrende vis formår at kombinere - sådant sagt lidt verdsligt - det onde i mennesket, viljen til at opnå mere end almindelig, menneskelig styrke og retfærd og så en iderlighed til at sejre mod omgivelser, der har en helt anden dagsorden end vi selv.

Absolut anbefalelsesværdig og med sprog og metode der er helt i top.