Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Livvagt PDF Udskriv Email
Livvagt af Søren Flott
Asbjørn Thyssen Hansen & Søren Flott
Livvagt
296 sider
Politikens Forlag
 
Det er både sjovt og spændende at læse om de udfordringer og genvordigheder, man som livvagt har, når man skal passe på kongehus, kulturpersonligheder og politikere. Samtidig får læseren et godt indblik i, hvordan Danmark - med resten af verden - har ændret sig gennem tiderne fra at være et sted, hvor politiet standsede trafikken for en flok ænder og så til nutidens terror og trusler.

Asbjørn var en af Danmarks første, professionelle livvagter og, han har set udviklingen af sikkerhedsprocedurerne indefra som få. Derfor sidder vi med en særdeles læsværdig bog i hånden.

Vi ser ofte kongelige korteger i tv, men det er første gang, vi her direkte hører, hvordan en rute blev lavet om i sidste øjeblik, da man på hjørnet af Strøget og Ny Østergade havde fundet en mappe. Vi er med, da dronningens private frisør bliver sendt til Paris sammen med livvagter og andre i den kongelige salonvogn, der er bygget til kun at måtte køre 120 km i timen. Mens strækningen fra Hamburg til Paris er bygget til at kunne køre 180 km i timen. Det var der ikke mange, der vidste og slet ikke det personale, der var med på toget, så om man kunne nå programmet i tide, det var jo helt spændende, og vi kan her afsløre, at udfordringen blev løst, og man nåede frem til tiden.
 
Vi er også med i de, må vi kalde det famlende år, hvor det er helt nyt for dansk politi at skulle til at passe på mennesker, men at de finder læring og inspiration fra tyske sikkerhedsfolk, der har været på mission siden Rote Armmes storhedstid i halvfjerdserne.

Vi er med på jagten efter en vis Ferdinandsen på Vesterbro i København. Vi er med på research i Jomfru Ane Gade i Ålborg, og vi er også med på Politiskolen i København, da Asbjørn Thyssen Hansen i bramfrit ordsprog fortæller os, at han sad og gloede ud ad vinduet uden at have en skid at lave. Til gengæld ville han imponeret et par kontordamer ved at lægge en pistol på bordet foran dem. En af dem fik fat i den og trykkede på aftrækkeren....

For spændingens skyld skal vi ikke afsløre den videre handling her.

Men - det ER en spændende bog, fortalt med den lune og det glimt i øjet, der forståeligt og sandsynligvis er nødvendigt for at have gøre med så udfordrende og krævende operationer som at være leder af en grunduddannelse, bodyguard for Cubas udenrigsminister, det spanske kongepar og mange flere samt at optage og filme hæsblæsende øvelser, der skulle forhindre attentater fra en motorcykel mod VIP-folk i en bil.