Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

En stump genstand PDF Udskriv Email

En stump genstand af Frederik Strand

Frederik Strand
En stump genstand
235 sider
Kriminalforlaget

 

En spændende bog der animerer til refleksioner over opklaringsarbejde, forbrydelser, forbrydelsens elementer og samfundets reaktion. Interesserede i kriminalhistorie vil finde, at det her er en lækkerbidsken.

Vi andre kan bestemt også læse med, idet store dele af bogen er en del af vor fælles kulturarv, om man kan sige det sådan, og oplister 25 af de meget omtalte drab herhjemme gennem mere end hundrede år.

Udover detaljerne ved drabet kommer forfatteren ind på forbrydernes baggrund, om årsagerne til tragedierne, f.eks. omkring det firedobbelte politidrab i 1965: Var våbenlovgivningen for slap, skal politiets skyderegulativ strammes op, er ungdommen blevet for anti-autoritær osv osv. 

Forfatteren gør sig meget spændende tanker i både forord og efterskrift og lader et ekko fra fortiden trænge ind over, da han går helt tilbage til drabet og forholdet mellem Kain og Abel.

Bogen sætter fortællinger om drab i et nyt lys, idet forfatteren ganske vist har lagt meget vægt på omstændigheder ved drabet, men i høj grad informerer læseren om datidens reaktioner på drabene, drabsmændenes personligheder, og herudover inddrager han enddog meget fine, historiske fortællinger og perspektiver i forsøget på at forklare nogle af årsagerne til, at mange forbrydelser og opklaringsarbejderne er gået, som de er.

Og det gør han godt.