Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

På rejse med pingviner PDF Udskriv Email

På rejse med pingviner af Hazel Prior

Hazel Prior
På rejse med pingviner
350 sider
Jentas

 

Rørende, håbefuld, charmerende. Bogen kan beskrives med de tre ord. Det vælger vi i hvert fald. Forlaget beskæftiger sig mestendels med krimier. Det kan jo være ganske spændende. Det må vi sige, det er den her rejse også. I en helt anden genre.
85-årige Veronica McCreedy er en yderst velhavende kvinde, der bor i The Ballahays, et kyspalæ ved Ayrshire. Hun har i langt tid været både alene og ensom med den eneste, menneskelige kontakt i form af hendes rengøringshjælp.
Hun overvejer på, hvad der skal ske med hendes formue, når hun dør, og hvad der i det hele taget skal ske, når hun dør. Så dukker barnebarnet Patrick fra Bolton op.
Patricks liv er faldet totalt fra hinanden, i særdeleshed efter at en kæreste har forladt ham.

Veronica bryder sig afgjort ikke om Patrick. Denne gør dog Veronica interesseret i sit liv og sin færden - gennem noget så anderledes som pingviner. Det var lige, hvad der skulle til. For herfra finder Veronica sin mening med et liv, der har budt på mange skrammer og beslutter sig for at finansiere pingvin-undersøgelser på Antarktis. Herfra lysner mangt og meget.

Forfatteren har skrevet en perfekt historie med en ganske central hovedperson, der sammen med en dejlig handling godt kan rive op i en hjertestreng eller to, i særdeleshed da vi hører om Veronicas trængsler gennem livet. F.eks. i den dagbog, som Veronica forærer Patrick, og som indeholder passager om hendes oplevelser under krigen.

Lige så langsomt bliver Veronica og Patrick knyttet mere og mere til hinanden flankeret af de pingviner, som bestemt også har deres strabadser gennem livet, men som overkommer strabadserne målrettet og livgivende.

Plottet er jo næsten ganske forudsigeligt, men det handler også mest om udviklingen af et menneske, der trænger til at få afviklet nogle af sine hårde sider og erkende, at det aldrig er for sent at starte forfra med et nyt mindset.

En bevægende bog.