Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Når vi ikke længere forstår verden PDF Udskriv Email
Når vi ikke længere forstår verden af Benjamin Labatut
Benjamín Labatur
Når vi ikke længere forstår verden
208 sider
C & K Forlag
 
En ganske spændende bog om, hvad man troede var umuligt, det alligevel har været muligt. Den undren hvormed videnskabsfolk og forskere og matematikeres nysgerrighed har bevæget sig i gråzonen mellem skabelse og død.

Om hvordan man i videnskabens tjeneste har foretaget kvantespring, og hvordan genialitet, totalt engagement og besættelse har fostret verden med nytænkning;- fordi de involverede har balanceret på et knivsæg mellem det mulige og umulige kunst.
 
Skelsættende opdagelser er i fokus. F.eks. opdagelsen af den smukke farve Preussisk Blå der har forbindelse til blåsyre og derved Nazitysklands enorme forbrug og cyanid.
 
Bogen er skrevet med i en vis forstand respekt for fakta, men forfatteren har så koblet den prosa og fiktion, der skal til, dels for at sætte det hele i en fortællerform, som giver det umulige liv og mening, men sikkert også for at få det hele til at glide fordøjeligt ned.

Og det gør det bestemt også.
 
På nærmest fabelagtig facon tager forfatteren os  tilbage i historien og beretter om de mennesker, der med nogle små vridninger ændrede menneskehedens udvikling og historiens gang. Spændende, spændende, og det giver os som læsere anledning til at overveje, hvor skrøbelig en verden, vi lever i, og hvordan vi med alene vores fantasi og kreativitet har kolossal indflydelse på vore medmennesker.
 
Let fordøjeligt, alligevel kunstnerisk og til tider ganske humoristisk fortæller forfatteren historien om, hvordan død, grumhed, ødelæggelse, kaos, ondskab danser side om side med skønhed, kunst, intelligens og storhed.
 
Man skal ruste sig til beskrivelserne af forfærdelige scener under forrige århundredes krige, men hvor kynisk det end kan lyde, så er de også en del af den pris, menneskeheden har måttet betale for at nå dertil, hvor vi er idag.

Hvis det så lyder indtagende.