Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Elvis Costello - musiklalsk cameleon PDF Udskriv Email
Elvis Costello af Karsten Jørgensen
Karsten Jørgensen
Elvis Costello
350 sider
mellemgaard
 
Elvis Costello er ofte blevet kategoriseret som lidt aparte i musikverdenen. Alene navnet. Hvem ville finde på at tage navne-kampen op med rockkongen, Presley.

I denne bog får du historien om, hvorfor han gjorde det, og hvordan det gik til, og alle overvejelserne ind imellem.

Seriøst, godt researchet, yderst beskrivende og med stor indsigt i musik og -miljø fortæller forfatteren hele historien om debuten i 1977 med My Aim Is -True, Costellos efterfølgende brud med én begrænset musikalsk genre, og så til modtagelsen af OBE-ordenen af den engelske dronning i 2019 og til udgivelsen af Spanish Model i 2021.

Vi får historier om kunstnerens stormfulde adfærd, om spændingerne mellem ham og andre kunstnere, der i en lige linje giver Elvis mulighed for at frembringe lyd og perfomances som få andre. Og i det hele taget kommer vi på et musikalsk eventyr og om arbejdsgangen i og udenfor studier, når der skal laves nyt materiale.

Og vi får med rene ord at vide, at Elvis ikke ynder at der er for behageligt og roligt i et musikstudie, men at der gerne må være den anspændte stemning, der tilfører musikken den nødvendige dynamik, uro og bevægelse.

Vi får masser af anekdoter om Elvis Costellos op- og nedture, om folk der tør sige ham imod og andre ikke.

Og ikke mindst får vi, Elvis Costello-fan eller ikke, en intens og engagerende oplevelse og rejse rundt i nogle af de miljøer, der tilsigtet eller ubevidst har skabt et hav af de musikgenrer, der optager os idag.
 
Og læg så mærke til, at Elvis har benyttet sig af selvsamme musikere som rockkongen Elvis, nemlig James Burton, Jerry Scheff og sikkert også andre.

Alle de detaljer og mange flere kan du læse om i en næsten videnskabelig opbygget bog med masser af kilder.