Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Unge Mungo PDF Udskriv Email
Unge Mungo af Douglas Stuart
Douglas Stuart
Unge Mungo
432 sider
Politikens Forlag
 
Hvad gør man, når man kommer fra det nederste af det nederste. Er en ung mand der er født på bunden af samfundet. Og som inderst inde bare ønsker sig et liv. At der ikke er mange muligheder, får vi pænt at vide i bogen her, der kunne ende med at blive en af årets absolut bedste.
For hovedpersonerne forsøger virkelig; man bliver som læser betaget af deres kraft og viljestyrke til at forsøge at finde det bedste i livet. Som naturligt nok inkluderer relationer, kærlighed og sex.

Fattigdommens afmægtighed og bundens nådesløshed stikker sit fæle væsen frem, da unge Mungo bliver sendt på fisketur af sin fordrukne mor og MED to særdeles tvivlsomme mænd.
Moderen bedyrer, det er for, at han kan blive en rigtig mand.
Øh, what. Der er vist ikke megen selvindsigt her.

Vi får også musiksmagen at høre ,- fra Kenny Rogers over Dr. Hook og til Eric Clapton. Mest af alt er det dog musikken i sproget, for nu at sige det på den måde, der tænder os. Man bliver vildt engageret over den lidelse, den vold og de enorme farer, der også følger med kærlighed, og i sidste ende kan være prisen for at forsøge at opnå den.

Man føler sig lidt underligt tilpas over, at bogen er dedikeret alle de "milde sønner af Glasgow", og så viser bogen alligevel, hvordan den mildhed bliver straffet og misbrugt.

Forfatteren viser også på den måde, hvilken dobbeltbund verden består af, og man skal indstille sig på barske og forfærdelige forhold denne gang geografisk placeret i Glasgows absolutte underklasse.
 
Der er nogle ekkoer tilbage til forfatterens forrige bog, Shuggie Bain, hvor denne bogs hovedperson altså er en 15-årig homoseksuel teenager, der bliver myndig i et miljø, hvor enhver seksuel afvigelse fra snævert defineret maskulinitet er en tikkende bombe. Samtidig bliver Mungos  forståelse af, at han ikke hører til, incitamentet til en afklaring af, at han nu engang er, som han er.

Og den erkendelse bliver hans redning.

En flot, flot bog.

Læs anmeldelsen af Shuggie Bain her.