Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Nazisternes sidste tilflugt PDF Udskriv Email
Nazisternes sidste tilflugt af Hans Christian Davidsen
Hans Christian Davidsen
Nazisternes sidste tilflugt
255 sider
Hovedland
 
En helt igennem vanvittigt spændende bog således, at vi får mange nuancer og i hvert fald for os ukendte ting at vide om nazisternes sidste krampetrækninger. Bl.a. at en af de britiske militær-fotofrafer og journalister, som var med til at dokumentere anholdelsen af Karl Dönitz og co., var Ian Fleming, den senere forfatter af James Bond-bøgerne.
Det er historiefortælling, når det er bedst. Hvor vi også kan læse, at Albert Speer i sine erindringer beskriver sin tilfangetagelse på Lyksborg Slot. Og at denne beskrivelse lige uden for Danmarks dør er skåret væk i den forkortede, danske udgave af hans erindringer, og at man skal til den engelssprogede eller tyske originaludgave for at kunne læse dette. 
Spøjst set i bakspejlet.
Men billedet har vi da i bogen her.
Bogen brillerer blandt mange andre tophistorier og oplysninger med mange historiske oplysninger, bl.a. sætter den skarpt på Heinrich Himmlers ønske om at komme med den sidste, store naziregering, men at hans planer kuldsejlede i Slesvig-Holstein. I bogen kan man ligefrem på et kort se hans flugtrute.
I Flensburg, en by som mange danskere holder af, fik Det tredie Rige, en form for efterliv, idet Dönitz endda nogle uger efter kapitulationen fortsatte med at regere fra den nordtyske by - som om intet var hændt.

Mellem 2000 og 3000 topnazister gik under jorden i pæne villakvarterer i den gamle, danske by. SS-bødler gemte sig tillige på bondegårde ikke langt fra vore dages grænsebutikker -, heriblandt netop Himmler..
Samtidig blev unge soldater henrettet på Flensborg Fjord for faneflugt, selv om krigen forlængst var tabt og forbi.

Alt dette og meget, meget mere kan du læse om; gribende og spændende og meget kreativt.
 
Bogen er både uhyggelig, uhyggeligt spændende, lærerig og oplysende. Og som dansker skal man være lavet af stål, hvis man ikke bliver påvirket af sin viden næste gang, man lunter syd for grænsen for at købe ind eller gå en tur på gaden i Flensburg.