Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Drabscheferne PDF Udskriv Email
Fra drab til dom af Stine Bolther
Kurt Kragh og Ove Dahl
Drabscheferne
264 sider
Politikens Forlag


Det er vanvittigt spændende at læse down Memory Lane om mange af de bestialske og også ordinære forbrydelser, vi har læst og hørt om, og som vi nu til en vis grad for insider-viden om, hvordan de blev opklaret, hvordan de blev forsøgt opklaret, og hvordan efterforskningen i det hele taget foregår.
Om detaljerne i bogen bare et enkelt eksempel:

Endnu et sted, vi leder, er i kloakkerne. Det er et modbydeligt arbejde, men det kan jo være netop dernede, at gerningsvåbnet ligger. Så får vi en slamsluger ud, som trækker alt op i et forsøg på og håb om, at der dukker noget op, vi kan bruge. 
 
Om sikring af spor.

Og kigger også indad i etaten ved f.eks. at skrive:

Desværre har jeg gang på gang oplevet politifolk, der overtræder elementære regler. De vader rundt på gerningsstedet, før vi har tilkaldt dem, der skal undersøge det for spor. Mange glemmer, at et gerningssted i første omgang slet ikke er politiets, men kriminalteknikernes område. Det er helligt.

Og så fortsætter i det her tilfælde Kurt Kragh med at fortælle, hvordan han i sin første sag på Rejseholdet i 1984 var vidne til, at 28 mennesker havde trampet rundt på gerningsstedet, INDEN kriminalteknikerne kom, - lige fra politimesteren og helt ned til den yngste politibetjent. 

Interessangt læsning, må man sige.

Sag på sag og bid for bid kommer vi godt ind under huden på de mange sager, som de to kendissser har været involveret i, og det er bestemt ikke kedelig læsning, når vi hører om fantomtegninger, mediernes rolle, stumpe drabsinstrumenter, forsøgsvis kombineret mord/selvmord fra en kvinde i en politibil ved Viborg, giftmord, blodstænksanalyse, årgang 1892-colten som en gerningsmand brugte som mordåben på Femøre Strand.

Udover det spændende ved at stå midt i true crimes, så giver det også et nuanceret billede af, hvor grundigt, der bliver gået til værks - trods fejl og mangler -, i opklaringen, når der bliver begået drab i Danmark.

Tillige får vi et godt indblik i straffe, strafudmålinger og en masse andet, der får læseren til nærmest at sidde ude på stolekanten. for bogen er vanvittigt godt skrevet.