Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Skyggeriget PDF Udskriv Email
Skyggeriget af Kim Faber
Kim Faber &
Janni Pedersen
Skyggeriget
368 sider
Politikens Forlag
 
Begrebet pageturner er efterhånden lidt udvandet og trivielt at høre på. Vi kan dog ikke finde på andet og understreger, at de to forfattere i den grad evner at få en krimi skruet sammen. 
Den her gang tager den et af tidens alvorstunge emner op:
Klimaet. - Og så indbefatter bogens lokaliteter også en rimelig aktuel situation: Elever fra Herlufsholm.

En tre års tid efter at Kristoffer Kirch blev bortført og tortureret i forbindelse med et terrorangreb i København, bliver han sat på en sag om en eksplosion i Jylland, hvor én person er omkommet. Det viser sig, at det er sabotage mod en drone. Sand klimaterror.
Nogenlunde samtidig bliver klimaministerens søn fundet myrdet i en storvilla i Nordsjælland.
Mon de to forbrydelser har noget med hinanden at gøre?
Naturligvis har de det, ellers var der jo ingen rød tråd. Og forfatterne forstår for alvor at sætte gang i såvel fiktion som reelle tanker hos læseren om, hvor stor en betydning, klimaet har i den politiske bevågenhed. Og hvor langt visse personer er villige til at gå i klimaets navn.
 
Holder den skitserede form for research i bogen, så er der gjort et imponerende arbejde for at udtænke plots. F.eks at der er tre mennesker på Næstved-egnen, der hedder Mirza. Det er ikke sikkert, det forholder sig sådan, men det er fremragende tænkt.
Kontakt til et israelsk firma der fremstiller Hero 120-dronen. Kan det reelt lade sig gøre?
 
Mange ting kan lade sig gøre i fiktionens verden, men man må lade forfatterne her, at det virker som om, de beskriver en virkelighed, der finder sted om ørerne på os. Og det er det, gode krimier er lavet af: Stof der fortæller, at det her, det er nærmest din dagligdag, og det KUNNE være dig, der var ofret i morgen.

Bogen er fjerde, selvstændige bind i serien om Martin Juncker og Signe Kristiansen. 
Sproget er i top, og endnu mere loose end i de foregående bøger, og det tegner godt for fremtiden.
Virker lidt som om at selv forfatterne nu kender deres hovedperson bedre og bedre og tør give dem lidt flere vinger og finker på ordene at lege med.