Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Alkohol PDF Udskriv Email
Alkohol – en del af dansk kultur på godt og ondt af Kim Bloomfield
Diverse
Alkohol
en del af dansk kultur
192 sider
Aarhus Universitetsforlag
 
Selv om her er tale om et alvorligt emne, er bogen krydret med tragikomiske udsagn fra en ældre medborger efter afslag på en kørestol.
 

Skal jeg sidde på gangen, resten af mit liv og kigge ud af vinduet og kun høre, hvad der sker i bygningen. Det er ikke en tilværelse, vel? Så der tænkte jeg på at tage billetten. Men det man jo ikke, vel"

I stedet valgte han at drikke sig meget fuld.
........
At drikke sig plørefuld bliver både et symbolsk oprør imod det, han oplever som et slag imod sin bevægelsesfrihed , og en måde at drukne tabet af agens på.
 
Sådanne analyser er bogen fyldt med og giver læseren en god forståelse af, hvad det er, der får folk udi druk og muligvis misbrug.

Drikkefællesskaberne er imidlertid noget andet og mere end blot et sted at mødes med ligesindede. For nogle er de også selve forudsætningen for at få hjælp i det etablerede system.
 
Ganske tankevækkende.

I Danmark er alkohol let tilgængeligt via en liberal alkoholpolitik. Ofte borbinder vi alkohol med nydelse og hygge. Men alkohol har bestemt også sundhedsmæssige og sociale konsekvenster, og her kommer bogen her på banen med ny viden om alkoholforbruget og dets betydning og konsekvenster for individet og samfundet. Bogen sætter sålkedes meget fokus på de fælles værdier, der understøtter brugen af alkohol.
 
Vigtig viden i håndteringen af de udfordringer der knytter sig til rusmidlet.