Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Reserven PDF Udskriv Email
Reserven af Prins Harry
Prins Harry
Reserven
576 sider 
Politikens Forlag
 
Vi tror ikke, vi skal misunde Prins Harry de mange, mange millioner dollars, der er fulgt i kølvandet på salget af bogen her. Det kommer med en pris.
Derimod kræver det et ganske uovertruffent mod, og også en nødvendighed, at et så såret menneske kommer ud med det, han haft af traumer gennem livet.
På den måde kan Harry gå hen og blive foregangsmand. For hvem har lyst og mod, ovenikøbet til en hel verden, at komme ud med de ydmygelser og nederlag og den indestængte vrede, man helt åbenbart opbygger, når man som barn bliver kaldt reserven, og at der hverken fra knus fra far eller farmor eller familien udover mor  - , som så siden endda gik hen og døde.
Og hvem tør lægge sig ud med sådan en overmagts-konstellation, som det engelske kongehus må være for en af husets egne sønner.
Harry tør.

Hvor traumerne egentlig begyndte, og hvad der var årsagen, vil mange nok mene, var da hans mor døde.
Naturligvis er dette et kæmpeknæk for en ung knøs. Hvad bogen da også på forskellig måde indikerer.
Helt sikkert er det dog, at en psykolog vil kunne påpege punkter i barndommen længe før den tragiske ulykke med Prinsesse Diana i 1997.
Ting der har knækket ham, ting der har gjort ham stærk, ting der har gjort det nødvendigt for ham med oprør over en bred kam.
 
Tydeligvis er Prins Harrys smerte enorm, den er så enorm som bogen her, der er på små 600 sider. Lang synes og føles bogen nu ikke. Det er naturligvis spændende nok at følge med blandt kongehusets gøren og laden og elitens fortællinger, og hvordan man forsøger at undgå presse og paparazziaer. 

Det interessante er dog, at der hele vejen gennem bogen er en underliggende fortælling om, hvordan Harry er blevet undertrykt i den herskende og kongelige klasses ånd. Og hvor farligt det er for en ung knøs, der tydeligvis har andre evner og lyster og evner, at vokse op med den bagage.

Bogen har fået en del kritik for at være meget selvpromoverende, og at Harry nu har gjort livet langt mere besværligt, end det var nødvendigt. Vi mener, at nogle gange er noget nødvendigt uanset prisen. Det her er en vigtig bog og kan tydeligvis vise den nuværende og kommende ungdom, at der er nogle ting, man bare ikke skal lade sig nøjes med, og at man i tide godt må have lov at gøre op med en linje, der synes fastlagt for en, og finde modet til at bryde ud af det hele.

Bravo Harry.