Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Rød nat PDF Udskriv Email
Rød nat af Philip Khokhar
Philip Khokhar
Rød nat
360 sider
Politikens Forlag
 
Et spændende indblik i det store land og naturligvis også et indblik i, hvad der har fået en af de førende korrespondenter til at forlade et land, han boede i i en længere årrække.
Overvågning, chikane, mystiske besøg om natten, afhøringer, grimme drømme, ting han til sidst bare ikke kunne holde ud.
Vi får et indblik af et land - f.eks. gennem betjentes overvågning af en døende mand på et hospital -, der ligger meget langt fra vores styre- og overvågningssystem. Og her kan man lære en masse om, hvor priviligeret, man er i et land som Danmark, der bryster sig af at være et demokrati.
Læs hvordan Philip Kokhar blev tvunget til at sætte sit fingeraftryk på en skriftlig undskyldning for sin opførsel. Læs hvordan han bliver truet med at blive deporteret på grund af 37,3 i feber. Og læs så også nogle fine beskrivelser af det, der har skabt det Kina, som eksisterer idag, og som på een gang kan virke både fascinerende og afskrækkende.
Historierne fra det kæmpeland opvejer i nogen grad den fortørnelse, lettere vrede og slet skjule bitterhed, som man fornemmer hos Khokhar, der muligvis har haft al mulig grund til på diverse tidspunkter at føle sig unfair behandlet.
Man fristes dog her til at sige, at han nok må have vidst, hvad han gik ind til som journalist i solens rige.
Noget meget vigtigt fra bogen er dog den tanke om, hvad der sker den dag, Kina har endnu større indflydelse i verden gennem deres overvågning og systemer. Vil demokratierne kloden over være truet.
Se, alene det gør bogen værd at læse.