Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Udsationeret PDF Udskriv Email
Udstationeret af Ejler Holt
Ejler Holt
Udstationeret
360 sider
mellemgaard
 
Forfatteren fortsætter sin humoristiske og meget lærerige stil fra sin forrige bog, som vi har anmeldt her. 
Denne gang  tager Ejler Holt os med rundt i verden og fortæller om sine mange, personlige oplevelser med og uden familie.

Han er en blændende fortæller og er bestemt ikke bange for at bruge sig selv og sine sanser, og vi kan berette, at det har han så sandelig også gjort.

Malende fortæller han f.eks. om sin affære sidst i halvfjerdserne i Lagos, hvor hormoner og bryster skvulpede over af vellyst til Abbas Dancing Queen, mens Ejlers kone, Annie, et årti senere var nogle steps foran i charme, beslutsomhed og raseri, da en arbejdsgiver i Kuwait skulle blokkes for nogle penge til en hjemrejse.

Vi kommer godt nok rundt i verden, vi får et godt indblik i mange samfund, og en af årsagerne til, at man ikke keder sig undervejs i de mange beretnnger, det er Holts formidable evne til at lade læseren sanse og opleve. Ikke bare læse men smage, sanse, drikke, opleve, MÆRKE at man er de pågældende steder sammen med Ejler og alle de mennesker, han har mødt på sin vej.

Små biltte vendinger, et enkelt ord, et kort afsnit på en side, det er nok til, at vi glemmer os selv og kommer ud i verden.

Det er en kløgtig behandling af det stof, som forfatteren har samlet op gennem et langt liv som udstationeret.

Vel at mærke udstationeret til steder man ikke sådan lige kommer til, hvorfor bogen får en ekstra dimension.

Ejler er heller ikke bleg for at fortælle om personlige udfordringer i Odense i halvfjerdserne, hvilket ydermere gør, at bogen som sådan bliver en helstøbt sag om et troværdigt menneske med en fortællemæssig begavelse, der ad bagvejen til læseren får listet lidt synspunkter ind om befolkning, magtmennesker og lande - so to speak.

Godt gået!