Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Rullepølsesvin PDF Udskriv Email
Rullepølsesvin af Helene Toksværd
Helene Toksværd
Rullepølsesvin
147 sider
Trykværket
 
En fortrinlig skrevet bog hvor man for alvor fiktionsmæssigt kommer grundigt ind under vilkårene i svinestaldene rundt om i landbruget. Alle fordommene bliver luftet samtidigt med, at vi ihukommer de optagelser - med skjult kamera -, der er blevet lækket fra besætningerne.
Ikke for sarte sjæle.
Hvilket denne bog bestemt heller ikke er.
Fokus er på den mishandling, vi mennesker udsætter vores dyr for, og vi alligevel gladeligt sætter tænderne i en lækker kotelet ved middagsbordet.
Indespærring, halekupering, hornafbrænding, påtvungne graviditeter, fratagne kalve og det, der er værre.
Vi får noget af et indblik i romanen, der er ganske spændende, og bogen er skrevet med så megen indlevelse på dyrenes vegne, at man tænker over det næste gang, man går i supermarkedet.
Nogle gange er tanken dog ikke nok, men nærværende anmelder skal erkende, at bogen, hvor sympatisk den end er, overfor dyrene, ikke bliver frataget glæden ved at spise kød.
Men har missionen været at sætte fokus på mishandling af dyr, og hvor svære og urimelige vilkår, de kan have i produktionen, så er det helt godt gået.
Persongalleriet er stramt og fremmer bogens mission. Medarbejderen, Mester og mesters kone. De tre er overordentligt fint beskrevede statister i en bog, der levende beskriver uhyrlighederne, der helt sikkert nu og da finder sted forskellige steder.
Af mennesker der måske er til falds for magt, måske for ussel mammon.
Så bliver medarbejderen syg, så kan han ikke arbejde mere, så har han lidt for fække tanker om Mesters kone, så hører man i radioen, at en grisetransport er væltet, og grisene brændt ihjel, men heldigvis er det ikke deres svin, så vælter det frem i radioen med alskens ulykker, men Mester slår det hele væk og tænker på, om der er mere suppe.
Det er svært at få sympati for metoderne i landbruget efter sådan en roman her. Mildt sagt. Karikatur sætter altid ting på spidsen. Men ingen tvivl om at forfatteren sætter sin skarpe pen på et ømt punkt.