Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Der var engang en mand som hed Fausto Coppi PDF Udskriv Email
Der var engang en mand som hed Fausto Coppi af Jørgen Leth
Jørgen Leth
Der var engang en mand som hed Fausto Coppi
300 sider
Gyldendal
 
Det er en lise at læse denne bog. Ord og intet der forstyrrer ordene. Ingen billeder, ingen illustrationer. Udelukkende Leth som vi kender ham; en begavet fortæller, en stor poet, en vandringsmand der tidløst fortæller om sine iagttagelser af cykelløb, kampene, forførelsen, fordærvelserne, resultaterne gennem et langt liv.
I samarbejde med forfatter og cykelkommentator Bastian Emil Goldscmidt har Leth samlet sine fortællinger om cykelsport og cykelløb - og lagt nye til.
Helt op til 2023, hvor Tour de France i skrivende stund er i fuld gang.
Det er ganske enkelt poesi, så det basker, liv der rører ved vort eget liv, Bjarne Riis, Tarn-flodens bred, Walter Godefroot, Pantani og Tour de France 1998, Mader, Annecy-søen, regntunghed over Seinen, Michael Rasmussen i 2007 for bare at nævne nogle få strofer af det, der er med, og som gør så godt at stifte bekendtskab med igen gennem Leths kyndige ordekvilibrisme.
 
I Leths øjne er cyklelsport en kunstart. 

Det fører til læsning af Doktor Faustus
Thomas Manns roman
om kunstneren der pantsætter sin sjæl
for at opnå den højeste indsigt
at køre over evne
 
Sådan digter Leth og fortæller med enkle og bidende virkemidler, HVOR stor kunst, cykelløb er, og hvor stor indvirkning det har på ryttere i almindelighed, og hvor stor indflydelse kampen i sporten har på mennesker i særdeleshed.

Det er flot, det er poesi, det er Eddy Merckx i 70erne, det er Peter Sagan og Chris Anker Sørensen i andre tidsaldre.

Det hele er med i Leths fortælling, i hans vandring, indlevelse, iagttagelse og benovelse over en cykelsport, der har ladet sit febertermometer nå mere end kritiske faser gennem cykelløbenes historie.

Den bog her samler det hele.