Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Troldmanden fra Kreml PDF Udskriv Email
Troldmanden fra Kreml af Giuliano da Empoli
Gulliano DA Empoli
Troldmanden fra Kreml
288 sider
Politikens Forlag
 
Et rigtig godt bud, hvis man er enten fascineret eller skræmt af den politik, der bliver ført, og de magtstrukturer, Kreml har iscenesat og om den indflydelse, oligarker kan have, hvis de er in, og hvor hurtigt, de kan falde i unåde og med et pennestreg eller et blik blive out. 
Vi får romanwise et glimrende portræt af, hvordan mangt og meget foregår i gedulgte magtkorridorer i Kreml, og selv om romanen er fiktion, betyder det ikke, at det ikke også er sandt, som det hedder på bogens bagside.
Naturligvis handler bogen om, hvordan Vladimir Putin har cementeret sig som det russiske riges ubestridte hersker. Men langt mere handler den om et folk, der på mange måder har været nødt til at lukke øjnene, bevidst eller ubevidst, for den undertrykkelse og den åndelige fangenskab, der hersker i det store land.
Med et meget højt intellektuelt tilsnit og en stor indsigt i, hvordan læseren bliver inddraget i en handling og nogle komplekse strategier, som muliggør fastholdelse af magt. Naturligvis svirrer det med russiske navne, med kendte episoder som Angela Merkels rædsel for Putins hund og med barske ord om KGB, tro det eller lad være. Men lige så meget bliver vi mellem linjerne vidne til, hvordan barbarer og tyranner i den grad har være nedarvet i århundreder og sat sig så hårdt i den russiske folkesjæl, at den almindelige indbygger snart ikke ved, hvad man skal tro.
Bogens hovedperson er nærmest taget ud af virkeligheden og har i den grad været en af Putins fortrolige, hvorfor man må antage, at det er mere end tilfældigt, at bogens bagside indikerer, at alt i bogen er virkeligt.