Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Maskiner der tænker PDF Udskriv Email
Maskiner der tænker af Inga Strümke
Inga Strümke
Maskiner der tænker
288 sider
Politikens Forlag
 
Man skal være en nørd på området, mere end almindeligt interesseret i matematik og algoritmer eller have forkærlighed for analytisk bearbejdelse for at sluge bogen. Det gør man så til gengæld også, og samtidig er bogen på trods af nørderiet skrevet i et let og fremadstræbende sprog, som må være en gave for indviede.
Det er ikke længe siden, at en ingeniør fra Google advarede mod et intelligent computerprogram, som vi først nu er ved at erkende konsekvenserne af. Nemllig ChatGPT.
En af Skandinaviens førende AI-forskere fortæller i bogen, hvordan kunstig intelligens fungerer, hvordan vi som mennesker udvikler kunstig intelligens, og hvilke farer, der opstår ved maskiner, som i tiltagende grad kan tænke selv.
I bogen fortæller Inga Strümke om de centrale begreber i kunstig intelligens, og om hvordan vi muligvis selv kan løse de udfordringer, menneskeheden står overfor, når den kunstige intelligens for alvor tager over.
Den indeholder en lang række af de spørgsmål, der optager såvel den nysgerrige forbruger som den ihærdige programmør, nemlig begreber som verdens mest vellykkede "svindel" tilbage i 1770ernes skakverden, via algoritmer der eksisterede længe før kunstig intelligens, via Deep Blue-skakspilleren, over mere nørdede begreber som neurale netværk, subsymbolsk AI, overvåget læring, tabsfunktioner, kunstig intuition , en- og decodere.
Bogen fortæller kløgtigt om historikken bag den kunstige intelligens og kommer også ind på de deep fakes, som kunstig intelligens i årevis har kunnet fremstille.
En interessant bog der balancerer mellem højt og nørdet sprog og jordnære fremstillinger. Godt gået.