Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Musk PDF Udskriv Email
Elon Musk af Walter Isaacson
Walter Isaacson
Musk
705 sider
Gutkind
 
Det virker lige lovlig søgt og i hvert fald ærkeamerikansk, at vi hører en masse om, hvordan Musk allerede som barn stillede spørgsmpl ved alverdens ting, var en ensom nørd, var en sand bogorm og blev af sin mors og søsters beundrende øjne et drengegeni, og at han blev mobbet og tævet på en high chool i hjembyen Pretoria.
Men sådan er formen altså, og tager man bogens research for gode varer, og vi har ingen grund til andet, så kan man se frem til godt 700 siders spændende læsning om en af verdens indflydelsesrige mennesker, der har såvel ordet i sin magt som så mange penge i tegnebogen, at det sikkert forekommer ham helt ligegyldigt.
Det forekommer ham sikkert også helt ligegyldigt, hvordan bogen her bliver anmeldt og modtaget. Den er da også, hvad man kan forvente af en biografi om en mand, der har hovedet fyldt med X, space og Teslaer.
Et gennemgribende portræt af en hårdt opspændt og ofte fremmedgørende personlighed, der kan veksle mellem mange forskellige karaktertyper på et splitsekund, alt efter omstændighederne, og hvilke fordele, han kan have af hvad og hvornår.
Et af bogens store forcer er den måde, hvorpå den kommer omkring Musks verdensbillede og, hvordan han gennem sine mange aktiviteter vil bevæge verden et sted hen, der kan tjene menneskeheden. *
Biografien er en på mange måder intens adgang til og gennemgang af en mand i centrum for, om end ikke verden, så næsten da, idet alle synes at have en holdning til manden. 
De materielle bedrifter er én ting, men spændende er det da også at høre, hvordan den personlige Musk forsøger at komme omkring både kunst og selvrealisering i ørkenen i Nevada, hvor festivalen Burning Man finder sted og et et højt værdsat, åndeligt ritual.
Musk skal hele vejen rundt, opnå en masse, vide hvad der sker. Og vi får i bogen ofte det indtryk, at han bare er et stort legebarn der med flid og forberedelser har mulighed for at komme rundt om emner og begreber, som han så med sin intelligens kan tage op på et højere niveau.
Og så indeholder bogen naturligvis, kunne man fristes til at sige, en lang række af de råd, Musk selv har fulgt og stadig gør i vejen frem mod at ændre store ting, der i sidste ende vil kunne ende med i udpræget grad at forandre verden.