Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Alberte-trilogien PDF Udskriv Email
Alberte og Jakob af Cora Sandel
Cora Sandel
Alberte og Jakob
318 sider
Gutkind 
 
 Alberte og friheden af Cora Sandel
Cora Sandel
Alberte og friheden
306 sider
Gutkind 
 
 
 Bare Alberte af Cora Sandel
Cora Sandel
Bare Alberte
306 sider
Gutkind
 
 
En spændende udviklingstrilogi. Man bliver helt forelsket i forfatterens måde at skrive på.

Tre-bindsværket fra Cora Sandel er ikke just let læsning. Samtidig er det svært at se, hvordan værket kunne være skrevet anderledes.  Sådan ser Albertes liv jo bare ud på den tid, hun lever i. Og når bogen kan føles tung, er det fordi, livet på det tidspunkt under de givne omstændigheder VAR tungt for en kvinde som Alberte.
Ligesom vi andre, hvis liv kan være svært at beskrive i detaljer, hvis vi bliver udfordret af kampe, kærlighed, en kold opvækst og andre grusomheder.
Selv om handlingen foregår i en helt anden tid end vores, er det til at sætte sig ind i, hvor svært Alberte har haft det i et følelseskoldt hjem, hvor den fattigfine familie sparer på brændslet, hvor Alberte så må følge sine kreative lyster og flytter til Paris´ internationale kunstnermiljø, hvor hun selv efter at have suget til sig føler sig uforløst som kunstner.
Nogle gange er det bare tungt og svært at føle sig uforløst, og det indtryk formår forfatteren ganske glimrende at viderebringe til sin læser.
At være kvinde i begyndelsen af 1900-tallet var bestemt ikke let. Den går rent ind i et tre-bindsværket, der er ganske godt skrevet i sin genre. Forfatteren er eminent til person- og miljøskildringer. Der er begrænset med dramaturgi i bøgerne, hvilket fremmer indlevelsen i persongalleriet.
Forfatteren har en meget fin fingerspidsfornemmelse for udfordringerne i en familie, hvor moderen aldrig er tilfreds med noget. 
Vi kan, hvad det angår, fint trække paralleller op til dagens meget forskellige familiesituationer.