Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den tossede tegner PDF Udskriv Email

 
Jørgen Mogensen
Den tossede tegner
88 sider
Tegneseriekompagniet


Selv efter alle disse år er Jørgen Mogensens streger universelle og evigtgyldige. Hvem kunne ikke tænke sig at tegne en betjent på et plankeværk, når man er ved at blive overfaldet af en røver. Og være stensikker på, at betjenten stepper lyslevende ned fra plankeværket. Og når man er ved at blive overfaldet af en løve, tegner man et andet jagtoffer, så man selv slipper fri. Eller hvad hvis man pludselig ikke kan komme ind af sin hoveddør, så tegner man naturligvis en måtte, hvor nøglen ligger under den.
Sådan noget gjorde tegneren Jørgen Mogensen elsket og utraditionel. Han forstod det legende og kreative i os allesammen og satte streger på det kloge ved os mennesker: Vi finder altid på noget.
Han så det skæve i os, det der vil fri af konformiteten og normerne, og som bare ønsker at løse situationer, komme videre og leve livet fuldt ud.
Hvem har ikke lyst til det.....
Ikke alle gør det, og hvor er det så godt, vi har dygtige tegnere til at minde os om mulighederne.
Gennem mere end 50 år stod Jørgen Mogensen for den ugentlige satirestribe Poeten og Lillemor, men talentet rakte langt ud over det. Den produktive tegner var medvirkende til at udbrede dansk tegnesatire et vældig godt stykke ud over Danmarks grænser.
Nu har Tegneseriekompagniet samlet en lang række af hans tegninger fra halvtredserne, hvor man undervejs både klukler og skraldgriner over den fantasifuld, absurditet og evne til at materialisere alt, som man lige behøver for at have det ved hånden.
En glimrende udgivelse.