Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

I min tid PDF Udskriv Email
I min tid af Ulla Terkelsen
 
Ulla Terkelsen
I min tid
320 sider
Politikens Forlag
 
En sværvægter i det danske medielandskab har begået en sværvægter af en bog. For det første er den pænt tyk, for det andet er den formidabelt skrevet, og for det tredie er den gennemsyret af den indsigt og de analyser, der kendetegner Ulla Terkelsen efter et langt liv som reporter.
Naturligvis kommer vi langt omkring i bogen, Berlin, Washington, Tjekkoslovakiet, Århus, Holbæk, påskemarcher, fredsmarcher, Balkan, Langesø Slot, alle de steder der har været en del af Ulla Terkelsens tid.
Det er såmænd interessant nok.
Men det mest interessante er, hvor slående og perfekt, Ulla i sit sprog pejler sig ind på detaljer, der for, vil vi påstå, næsten alle andre skribenter ville blive til en kedelig og rutinemæssig udlægning. Under Ullas hånd bliver de mest kedelige ting sprællevende. Det er en af årsagerne til, at vi her på Bogsyn ærgrer os over ikke længere at kunne følge Ulla Therkelsens klogskab og visdom i Jyllands-Posten. Der så i stedet nu bruger hendes dengang lyslevende spalteplads til fuldstændigt forudsigelige analyser og synspunkter, ingen nævnt, ingen glemt, men det er en anden historie.
Og dog -, så mangler vi farverige personligheder i medielandskabet, og derfor er det så glimrende, at hun har sendt denne bog på markedet, der i tilbageblik vidner om en tid, hvor man som journalist kunne sælge varen direkte, objektivt og uden et sekund at være i tvivl om det vigtige i budskabet.
Og hvor hendes egne oplevelser kommer i spil, når hun skal berette om historiens gang. Hendes interesse for historie og indsigt og viden om krige og konflikter fornægter sig ikke.