Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

En gang til for Prins Knud PDF Udskriv Email
En gang til for prins Knud
Brian Petersen &
Hans Skaarup
En gang til for Prins Knud
332 sider
Multivers


Det er enormt lækkert med den her slags bøger, der på mange forskellige måder giver os et vingeslag af historiens sus. Ikke bare fortæller den historien om en modig, fræk og en for datidens elsket revysangerinde og skuespiller. Den fortæller også rigtig meget om samfundet dengang, hvor det forekom enormt vovet og modigt og på grænsen til det majestætsfornærmende at udtrykke en tekst, der fik den samlede anmelderskare op på barrikaderne og i meget lille udstrækning delte vandet. Alle havde mest af alt en skarp mening om den. Det lækre ved bogen her, at den samfundsmæssigt fører os frem til Margrethe II-parodierne med Ulf Pilgaard, hvor majestæten i egen høje person mødte op i Cirkusrevyen med et askebæger for at hylde skuespilleren.
Og hvorfra kom så det citat, der nærmest er blevet folkeeje...?
Det skete, fordi en berømt og berygtet badeværelsesscene på Frederiksberg blev gentaget for arveprins Knud og prinsesse Caroline Mathilde, der var æresgæster og ikke havde udsyn nok fra en interimistisk , kongelig loge. Men det var Dirch Passer og andre af datidens revystjerner og tekstforfattere, der skulle gøre udtrykket til folkeeje.
Det og meget mere fra den skuffe kan læses i en uhyre detaljeret og velskrevet bog, hvor forfatterne dog har en lille udfordring med at finde ud af, om premieren på Sagan-balletten fandt sted i det, de engang hed Falkonercentret eller FalkonerTeatret. 
Vi kan så supplere med, at bygningen Falkonercentret blev opført i 1956 og først langt senere kom til at hedde FalkonerTeatret og i folkemunde nu går under FalkonerSalen eller bare Falkoner..
Det er nu en lille detajle, og samlet må vi sige, at her er tale om en bog af et format, der trækker flotte spor tilbage til den revykunst og de mennesker, der stod bag opførelserne af nogle formidable tekster og også af den danske opførelse af Bertil Brechts Laser og Pjalter, hvor Birgitte Reimer overtog rollen som Polly efter Lone Hertz. En lækker insider-detalje fra datidens skrå brædder.
Underholdende og lærerig bog der indeholder fremragende udtalelser fra stjernen selv, om hendes op- og nedture, og som også indeholder et hav af noter, der er en formidabel tur ned af Memory Lane, og som giver efter Birgitte Reimers eget ønske givet et klart billede af det almindelige liv, hun længtes efter, da hun for mange, mange år siden forlod Danmark.