Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Alt er godt PDF Udskriv Email


Alt er godt

Frej Prahl
Alt er godt
320 sider
Peoples
 
Man har sådan en lille advokat i maven, der siger, at når en ny bog om et gammelt emne udkommer, så skal der nye vendinger og ord til for at få budskabet solgt. I bogen her, er der i hvert fald et ord, der går igen, og som er bemærkelsesværdigt. Nemlig ordet "hjælper".

Jeg frygter at være mig selv af frygten for at miste andre, hedder det et sted i bogen.

Den er jo ikke så sjov ikke at turde være sig selv, og et hav af forsvarsmekanismer træder i kraft i forskellige forklædninger, som dybdepsykologen Gustav Jung, Richard Schwartz og et hav af andre har arbejdet med, men som især den sidste har erkendt var nødvendige som små hjælpere.
Og det er disse hjælpere Frej Prahl beskæftiger sig med i bogen.
Bogen er ikke så ligetil at gå til som menigmand. Der skal enten en fagspecialist eller en anden med virkelig forståelse for eller interesse i selvudvikling til at komme igennem de tætskrevne sider.

Det kræver også lidt mere end bare det at være i et middelmådigt forhold at komme igennem de lange cases, som Prahl naturligt nok har interesse i at viderebringe og beskæftige sig med.

Forsvarsmekanismer har altså en tydelig mission, nemlig at hjælpe os.
Man skal forstå deres historie og takke dem for det store arbejde, de gør for os hver eneste dag.
Lidt helligt udtrykt, vil vi nok mene, men budskabet går rent ind, må vi så også erkende, det gør ikke noget, at vi er besværlige og laver overspringhandlinger, det gør vi for at beskytte os selv.
Hvis man har været genstand for traumatiske oplevelser, vil der som sagt være nogle hjælpere, der gør enshjerte hårdt og forrået for at passe på det.
En ny, anderledes, spændende vinkel på velkendte problematikker. Der er en mening med, at vi på overfladen virker arrogante og afvisende. V er tidligere blevet skadet.
Og Frej Prahl anskueliggør en direkte sammenligning med hadet fra overgrebsfolk til offeret og så meget af det, der skete mod jøderne under 2. verdenskrig.
Frej Prahls tekst er god, rigtig god, med en varm og dyb indsigt i det menneskelige organ.
Med masser af gode eksempler fra sin egen hverdag, fra sin praksis og fra kendte mennesker, giver han sit bud på, hvordan vi ganske enkelt bliver mere lykkelige på livets rejse f.eks. med vores partner. Vi håber, det fænger, men man skal tage tilløb for at overkomme de mange tætskrevne sider, der på forskellige måder taler til fagfolk, men som tydeligvis er skrevet, så vi alle helt sikkert vil kunne få noget ud af den.