Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Det tredie rige - historien PDF Udskriv Email

 

Richard Overy
Det tredie rige - historien
408 sider
Nyt Nordisk Forlag

En ualmindelig fint overblik over, hvad der ledte til 2. verdenskrig, hvad der fik Hitler til magten, og hvordan eftertiden deler sig i nogle lejre ved at skamme sig over fortiden, altimens at nynazismen også får lov til at blomstre.
Bogen er fyldt med dokumentarhistorie, flotte billeder, tegninger, plancher, notater, en gennemgang af hele optakten til Det tredie Rige, og alle de ydmygelser og undrende stunder, som de tyske generaler skulle igennem, da en udraderet Hitler nægtede at anerkende sit nederlag.
Vi har hørt det meste før, Men Overy formår at sammenskrive et ualmindeligt væsentligt kildemateriale på en måde, så det blive levende og får følelserne frem, uanset om man læser om tusinder af jødiske lig, eller om det gælder deportationen af sovjetiske krigsfanger det Tyskland.- i Hitlers erkendelse af en håbløs mangel på arbejdskraft.
Det fine ved bogen er, at den ikke er fordømmende, ej heller overfor Hitler, men beskrivende og oplevende. Forbandet saglig.
Derfor er bogen til UG.
En fremragende fortælling. Et formidabelt illustrativt materiale. Detaljerigdommen er lige så enorm, som det overblik, forfatteren synes at have over udviklingen af krigen. Fra beskrivelser af hændelser ved fronterne, til fine billeder fra de enorme parader, til korte biogfrafier af krigens store personligheder som Spee og Göring. Fra omtaler af kunst i tusindårsriget til tilbagetrækningerne i Middelhavsområdet. Fra Polen under det tyske åg til krigens egentlige, økonomiske styreredskaber. Et mammutværk om krigen, fortalt på en levende og engageret måde.

k