Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Jeg ville først fortælle finde sandheden PDF Udskriv Email

 

Lars Movin
Jeg ville først fortælle sanheden
560 sider
Informations Forlag

Veloplagt, finurlig, poetisk og enormt læseværdig biografi og rejsebeskrivelser af Jon Ban Carlsen, eneren i dansk filmkunst, der har bidraget med rigtigt mange oplevelser på lærredet, og som nu bidrager med en murstenstyk biografi, der er lige så vigtigt et dokument som alle filmene.
For i den legaliserer han behovet for at være lidt på kant og legaliserer, at det er ok ikke at spørge en hotelejer om man må filme på hans hotel, om hvordan intellektet og det kreative blev skærpet i tiden med Solvognen og Christinia, at han kan lide malerier, hvordan Cape Town blev en del af livet, og en afsløring af om Jon Bang nu også er den romantiske sjæl, han synes at vedkende sig i bogen.
Fast grund under fødderne er der i hvert fald nok af, og det er lige før, vi kan mærke gruset mellem tæerne, når vi får præsenteret, at Bang Carlsens familie altid har haft et sommerhus i Trehøje Plantage ved Mols Bjerge.
En særdeles veloplagt forfatter serverer Jon Bang Carlsens levned på godt og sjovt Om bogen skriver forlaget selv:

JEG VILLE FØRST FINDE SANDHEDEN er en personlig og kunstnerisk portrætbog, der skildrer en filmkunstners liv og virke som en fornyer og omtænker af dokumentarfilmgenren. Om en enestående auteur - en samtalebog om film, kunst og liv. Landskaber er/registreringer/ afskrifter af/ indre tilstande, lyder et Peter Laugesen-digt. Det kunne nemt stå som et motto for filminstruktøren Jon Bang Carlsens filmarbejde, mener forfatteren Lars Movin, der i JEG VILLE FØRST FINDE SANDHEDEN tager ud på en rejse med filmkunstneren, der har lavet film i mere end 40 år og har lige så mange filmtitler bag sig. I en periode på fem år rejste Lars Movin rundt sammen med Jon Bang Carlsen og opsøgte de særlige steder og landskaber, som har givet betydning til store dele af hans filmiske produktion: det sydvestlige USA, Irland, Sydafrika og selvfølgelig Danmark. Kunstnerisk portræt af dansk films enegænger, Jon Bang Carlsen - en rigt illustreret samtalebog om filmkunsten og livet - for alle med interesse for film og den gode fortælling. ..