Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Ønskelisten PDF Udskriv Email

Grégorie Delacourt
Ønskelisten
206 sider
Hr. Ferdinand

 

 

Et sandt bombardement og festfyrværkeri af de udsving, tanke- og følelsesmæssigt, man opleve, når man bliver stillet i fuldstændigt uvante situationer. Og hvordan det hele ender, selv om fristelserne og alt svinger vildt omkring en, virkelig kan opnå glæden ved at stå fast og være loyal mod sig selv.

Jocelyne er 47 år gammel. Hun har sin egen sybutik. Hun er en smule overvægtig, og hendes mand er ganske ordinær. Hendes bedste venner er tvillingerne, som har frisørsalonen inde ved siden af. Jocelyne er nået til et punkt i sit liv, hvor hun tager sit liv op til revision og sammenligner det med det liv, hun drømte om som teenager. Jocelynes mor døde, da hun var 17, og hendes far blev syg kort efter, så hun var nødsaget til at få sig et job snarere end at forfølge sine drømme. Men når det kommer til stykket, er hun så egentlig ked af det? Hun kan tage på weekendophold af og til, hun har gode venner, hun har sin blog, som bliver mere og mere populær, sit job og alle dets små glæder. En dag overtaler tvillingerne Jocelyne til at købe en lottokupon. De gør det selv hver uge; de vinder aldrig, men til gengæld drømmer de sig langt væk uge efter uge. Men Jocelyne vinder 18 millioner euro. Hun kan nu gøre præcis, hvad hun har lyst til. Hun kan ændre sit liv fuldstændigt. Men hvad ønsker hun sig egentlig? Hun vælger ikke at fortælle nogen om sin gevinst lige med det samme. Og hun vælger ikke at indløse sin check lige med det samme. Men hun begynder at skrive en ønskeliste. En ny jakke. En bademåtte. En rejse til London for at besøge sin datter.Jocelyne ønsker sig egentlig at hendes liv skal forblive det samme, men hendes liv er ændret for altid.  

Bogen er fængende, rigtig godt fængende, idet den ramler lige ned i de følelser, vi har omkring vores værdier, når vi bliver stillet ud for store udfordringer i livet. Man kan indvende, at det at blive stillet over for 18 millioner kroner måske ikke bør være den helt store udfordring. Men tak skal vi have hvor bliver vi bogen igennem konfronteret med på et ganske subtilt plan, hvad der kommer op til overfladen, når eksistensens værdier - penge - bliver sat i spil.

Kan man håndtere så store beløb? Hvem er venner, hvem er fjender. Skal man fortsætte sin tilværelse som hidtil. Kan man overhovedet det. Hvad sker der, hvis man vover et lille stykke af pelsen og tager det første skridt i den nye tilværelse. Kan man så alligevel holde fast i den gamle. Osv. osv.
Bogen er godt skrevet,  De små løgne man bliver nødt til at fylde omgivelserne med for at slippe for spørgsmål. Er det det hele værd.
Det er i hvert fald det hele værd at læse denne smukke skildring af et menneskes både humoristiske og seriøse kamp gennem en omskiftelig periode i livet. Kortvarig men omskiftelig.