Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Dorph PDF Udskriv Email

Jes Dorph & Andreas Fugl Thøgersen
Dorph
222 sider
Politikens Forlag

Her er en af af de bløde enfant terribler i dansk presse. Nu er han ude med en bog der er letlæst på grund af dens fart over feltet, og hvor man får indsigt i, hvordan de egentlig levede på TV2 med hud, hår, ånd og sjæl, hvordan Dorph blev sporet ind på at være journalist, hvordan han måtte betale huslejen for sin far, den legendariske chefredaktør for Hjemmet, Kaj Dorph-Petersen, hvordan han trodser sine borrelia-smerter, hvordan han blev kongelig hofreporter, og hvordan han har væltet rundt i alle mulige byers natteliv med en ordentlig kæp i øret, fuldstændigt som man på sidelinjen og i folkemunde mener, at journalister af specielt den lidt ældre skole lever. Bogen omtaler også hvordan han stoppede med Niels Brock, og hvordan det var at sige farvel til TV2 efter 22 år.
Man skal lige vænne sig til bogens meget enkle start og opbygning; "så gjorde jeg dit, så skete der dat". Det kan godt virke lidt trægt og tungt. Det er næsten for let sprogligt. Men man vænner sig til stilen, og det viser sig, at den fuldstændigt uspolerede og informative måde, som Dorph laver TV på, det er også den måde, han serverer stoffet i sin bog på.
Der er meget lidt overladt til fantasi og tilfældigheder. Hans barndom og forældres laster bliver udstillet, som var det en biografi om dem, og vi oplever også, hvordan Jes smukt og hæderligt reflekterer over sin egen rolle i livet samt over journalistikken som sådan, hvor han mener, at fokus i den grad med årene er flyttet fra gæsterne i studiet og over på studieværterne. En modig selvreflektion.
Herudover får vi udover Jes´ egen nedtur et væld af historier om f.eks. dengang han trådte på Dronning Margrethes slæb og, hvordan han lavede en journalistisk bommert under de olympiske lege i Sidney.
Man fristes næsten til at sige, at med den fart, Jes har haft på i sit liv, er det ikke underligt, at der år senere var en pris at betale.
Man føler, man kommer tæt på Jes i bogen. Man føler virkelig, at man ved noget om manden. Og man føler sig underholdt. Tak for det.