Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Paradisoffer PDF Udskriv Email

Kristina Ohlsson
Paradisoffer
397 sider
Modtryk

Vi vover at påstå, at mere nervepirrende thriller har vi ikke oplevet i år. Alt er perfekt, og man står side om side med alle involverede, forstår dem, tager afstand fra dem, er følelsesmæssigt involveret og kommer i det hele taget ud i  adrenalinholdige rutcheture i månedsvis. Fantastisk. En genremæssig perle.
Den taler til det politiske system, og den taler til nervesystemet. Alle sanser berøres.
En fyldt Boeing 747 letter fra Stockholm og flyver mod New York. Kort efter afgang bliver der fundet et trusselsbrev på et af flyets toiletter. I brevet bliver der stillet krav til både den svenske og den amerikanske regering, og hvis kravene ikke bliver indfriet, vil flyet blive sprængt i luften. Flykaprerne vil have ændret beslutningen om at udvise en mand , som det svenske sikkerhedspoliti Säpo ser som en sikkerhedsrisiko. Regeringen har valget mellem at redde livet på de firehundrede passagerer eller at gennemføre udvisningen. Den amerikanske regering nægter at bøje sig for kaprernes krav om at lukke en kontroversiel fangelejr. Kriminalkommissær Alex Recht håndterer kapringen sammen med Säpos anti-terrorenhed. Fredrika Bergman, som nu er midlertidigt ansat i Justitsministeriet, er indblandet i udvisnings­sagen og bliver kontaktperson mellem politiet og regeringen. Timerne går, og Fredrika og Alex bliver efterhånden klar over, at mulighederne for at redde passagererne er ved at være brugt op. Kampen mod tiden bliver også en kamp mod de amerikanske myndigheders angst for nye terrorangreb. Og snart er der ikke mere brændstof på flyet … PARADISOFFER er fjerde bog i serien om Fredrika Bergman, akademikeren med den store kærlighed til politiarbejde.
Niveauet er højt, miljøbeskrivelserne lige i øjet og dialogerne yderst troværdige.
Lad os samtidig sige med det samme - elsker man at flyve, så vil man efter gennemlæsningen af bogen her elske endnu mere at komme ned på jorden igen uden bøvl og ballade og med livet i behold. Bogen er fyldt med såvel detaljer som et hip til politikerne verden over, som forsøges gøre sig klart, at man på en eller anden måde gennem diverse politiske og økonomiske tiltag må face terrorismens barske kendsgerninger og dæmme op for den.
Et kick til ens pumpe i blodsystemet og et kick til systemet.