Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Mogens Glistrup PDF Udskriv Email

 

 

Anne-Marie Glistrup
Mogens Glistrup
350 sider
Peoples Press

Det er interessant, når et familiemedlem involverer sig i bogskrivningen. Så bliver det rigtig vedkommende og personligt. Bogen her er skrevet af Mogens Glistrups ældste datter og indeholder med hjælp fra bl.a. nu afdøde mor Lene Glistrup et hav af billeder, udklip, dagbogsnotater og andre interessante ting, der får fænomenet Mogens Glistrup til at stå frem for os som den, han nu var: Lige fra barnsben overordentlig skarp som debattør og god til at få sin vilje og ved sine meningers mod, provokatør og altid omdiskuteret.
Det vrimler med billeder fra privaten, og man får et indtryk af Glistrup, der hviler rigtig, rigtig godt i sig selv, er glad for vandreture alene på ferier, og også nyder enormt at være omgivet af de mennesker, han holder af.
Vi får et fint indtryk af, hvordan han slapper af, og vi får naturligvis også gode indtryk af, hvordan han tackler forslag, der bliver stillet af diverse politikere efter den berømmede og berygtede Focus-udsendelse i 1971, hvor Glistrup erklædrede sig som 0-skatteyder. I forvejen var politikerne udmærket bevidst om den lille håndfuld millionærer i landet, der ikke betalte skat. Nu vidste hele Danmark det. Oh skræk, oh rædsel, vi må se at få stoppet den mand.
Bogen er 1. del af 2, hvor vi får fin indsigt i, hvordan Glistrup igennem mange år opbyggede sin holdning mod det danske skattesytem for endelig at slå til i starten af halvfjerdserne, hvor han vandt den berømte jordskredssejr for Fremskridtspartiet.
Det private fylder dog bogen rigtig, rigtig meget, bl.a. overvejelserne om, hvordan han skulle håndtere en fremtid, en forlovelse og et gifemål med Lene Glistrup og hans flid med studier, stemmetræning og de frie forhold, da han boede på værelse hos Tante Didde på Allégade på Frederiksberg tidligt i ungdommen.
Bogen er fortælt med nøgternhed og saglighed og er fritaget for rørstrømske iaggttagelser, som man ellers kunne frygte en datter ville falde til, når hun skriver om farmand.
Der mangler nogle årstal hist og pist ved billedteksterne, f.eks. omkring Glistrup og Lenes forlovelse 23. juni klokken 18.53. Man kan selv regne det ud ved at bladre lidt på siderne, men alligevel er det en mangel i bogen. Til gengæld også en af de få.
En flot fortælling om et menneske. Vi glæder os vildt til 2. del.