Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Liv for liv af Diverse forfattere

Diverse forfattere
Liv for liv
234 sider
Politikens Forlag

 

Eh håndfuld kendte forfattere er gået sammen med forlag og boghandlere om at søsætte en udgivelse, der skal støtte Dansk Flygtningehjælp. Indholdet passer rigtig godt til konceptet, idet er ikke er en eneste af novellerne i bogen, der ikke på en eller anden måde berører emnet om fremmedgørelse, længsel efter rødderne, kriminalitet med afsæt i fiasko og nederlag og i det hele taget en spænding efter at leve, som for bogens hovedpersoner er de eneste muligheder at udleve gennem lyssky gerninger, hævn udadtil for indadvendt mistro til egne evner, og hvad der ellers følger i kølvandet på flygtningedebatten.
Man kan egentlig overføre alle dagens spændingselementer og lyssky gerninger på den fremmedgørelse for og af sig selv, som mange danskere føler i jagten på det næste fix og den næste lyssky gerning. Hvad må en flygtning, der er fysisk mere eller mindre forvist, så ikke føle.
Hvor kan man så høre hjemme. Svaret er let: Der hvor nogen vil have en.
Dette har bogbranchen indset, og derfor er det et smukt væk, man står med i hænderne, og tankerne ledes hen på, at der fortsat er kræfter i landet, som gør ting uselvisk, af omtanke for andre mennesker, uden tanke for sig selv men i kraft af deres navn kan være med til at hjælpe nogle stakler rundt om i verden.

Novellerne er så strammet til, som noveller skal være, og det vil være en god idé at tage Jusse, Elsebeth, Anne, Jens Henrik, Christian Mørk, Ole og Jeanette med på ferie. Er man oven i løbet så heldig at være i udlandet, mens man læser historierne, giver det dobbelt gevinst rent åndeligt, idet fremmede kulturer under fremmede himmelstrøger altid går dobbelt op under sanseapparatet, når man læser en bog hvis formål det netop er at beskytte fok fra fremmede himmelstrøg.