Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Livtag og Lykketræf af Monica Ritterband


Monica Ritterband
Livtag og Lykketræf
288 sider
Gad

Det, der gør bogen meget læseværdig og spændende er, at man får et vist indblik i, hvordan det som en bølge, der skyller en pige, er lykkedes Monica Ritterband at veksle imellem livets mange facetter karrierewise.

En anden ting er, at man lærer noget om at behandle mennesker ordentlig. På et tidspunkt, mens Monica var ansat på Carlsberg, var der en anden ansat, som de kaldte kummefryseren. Han var tilsyneladende blottet for empati og føleri, og en af Monicas kolleger rendte gang på gang panden mod en mur ved at forsøge at komme igennem med sine bløde budskaber på samme måde. Hvilket naturligt nok mislykkedes.
Monica giver os ikke opskriften på, hvad man så gør, når den ene metode ikke fungerer, men hun læner sig op af den leveregel, der hedder, at hvis det, man gør virker, så fortsæt, ellers gør noget andet.
In between er der fine opskrifter på, hvordan man kommer lettere igennem livet, hvis man anstrenger sig for at forstå andre mennesker.
På et væsentligt punkt tager hun dog fejl i, at tiden er løbet fra gnavne chefer, der render rundt og bare udsteder ordrer til medarbejdere uden at værdige dem et blik, og at dagens ledere forventes at kunne lede en gruppe mennesker uden, at de føler sig dikteret eller ensrettet. Måske Monica har været væk fra det virkelige erhvervsliv for længe til at se, at ét er teori, et andet praksis. De manipulative metoder er måske anderledes, men resultatet er det samme -, ansatte føler sig ofte både forbigåede og dunkede.

Der er mange fabulerende og kunstneriske, no wonder, vendinger i bogen. At stille sig til rådighed for lykken. At holde sig flydende. Om retten til ikke at høre til. Glad igen. Barnløs, nej barnefri. Og der er passager om veninder og venskaber, og man kan mærke, at Monica øser af ens livsvisdom, som udkrystalliseres ved hjælp af et stramt, flot og modigt sprog, der på mange måder gør læseren godt.