Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Lussingen af Christos Tsiolkas


 

Christos Tsiolkas
Lussingen
559 sider
Møller


Det er en enestående bog, det her, det er det altså, og det er fuldt forjent, at den har høstet enorm anerkendelse over hele verden har høstet masser af mere end almindelige og pæne priser for en kraftpræstation, der batter. Når bogen er slut, får man en klump i halsen, fordi man må tage afsked med nogle fantastiske fortællinger om nogle personligheder, figurer og karakterer, der er unikke i deres egenskab og eminent beskrevet af en forfatter, der lyser af overskud og fortællerglæde.
Nogle er heldige og har set de afsnit af TV-serien, der har baggrund i virkeligheden. Og som de af os, der så Verden ifølge Garp, før vi læste bogen, kan vi sige, at bogen absolut ikke taber i værdi af at kende personerne på forhånd.
Et barn får en lussing af en voksen til en grillfest i en australsk forstad. Så deler meningerne sig. Havde møgungen fortjent det, eller må man bare ikke slå børn.
Dybest set handler bogen om, hvor sårbare familier er, og hvor lidt, der skal til for at splitte den ad. Har familien det i virkeligheden bedst på væggen.
Forfatteren fortæller en rå og hudløs, og sikkert også autentisk i en vis forstand, historie om nutidens Australien - et samfund hvor kampene som andre steder går på sociale og kulturelle forskelligheder, kønsroller og konflikter bag familiens fire vægge.
Han gør det sjovt, humoristisk, der er rigtig meget sex på drengen, men først og fremmest gør han det, så vi ser billederne for os, og så vi filmisk er med fra første til sidste side i den murstenstunge bog.
Vi hygger os på terrassen i Melbourne til hvidvin og bagende sol, folk er med fra hele verden og har det tilsyneladende fantastisk.
Slam, siger det, så falder lussingen, og så er alt herefter ikke mere det samme.
Eller er det?
Var det hele i virkeligheden én stor illussion og narrehat.
Det kunne man godt få indtrykket af efter denne superpræstation af Chritos Tsiolkas.
Flot oversat iøvrigt.