Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Lykkens Brud af Simona Abdallah

Lykkens Brud
189 sider
Informations Forlag

Det er mod alle odds, Simona Abdallah kæmper i Gjellerupparken ved Århus, idet hun som ung muslimsk kvinde ikke bestemmer over sit eget liv. Hun er såkaldt iscenesat. Hun er vokset op i en stor, palæstinensisk flygtningefamilie med de dogmer og kontrolapparater, der hersker her.
Hun ønsker dog at bryde ud af det hele og har styrke og forståelse og indsigt nok til at bryde med de arabiske normer. Det har sin pris, og det er det, denne bog handler om samtidig med, at vi også oplever glædens og styrkens sødme fra sidelinjen.
Bogen er spændende og det, den giver os er håbet om, at bliver vi ved og tør, så har vi alle mulighed for at bryde den skæbne, som måske på forhånd synes tilrettelagt for os, og blive mønsterbryder.
Bogen er engageret skrevet, meget vedkommende, går under huden og taler et dagligdags sprog og skriver i korte kapitler. Veleget til at læse såvel som natbordslæsning som for de landsmænd, der måtte have interesse i at læse musikerens historie. For Simona endte nemlig som internationalt, anerkendt musiker.
Bogens giver os et meget klart billede af den familieovervågning, man kan også kalde det familiesammenhold, der træder i kraft, når en muslimsk kvinde på egen hånd så at sige forelsker sig i en fremmed.
SÅ skal han overvåges af familiens fætre og andre mænd. Og det bliver han så.
Spændende og også lidt uhyrlig fortælling.

Forlagets egen beskrivelse af bogen, som er så nærværende og levende, at man næsten er med forfatteren overalt:

LYKKENS BRUD er en fascinerende fortælling om en ung muslimsk kvindes kamp for at leve sit liv, som hun vil. Det er en historie om at have modet til at vælge sin egen vej og følge sit hjerte og sine drømme på trods af familieforventninger, religiøse og kulturelle traditioner og social kontrol.

Simona Abdallah, 33 år, er barn af en palæstinensisk flygtningefamilie med et strengt og traditionelt moralkodeks og er opvokset i Gellerupparken i Århus. Som helt ung bliver hendes dybe ønske om at spille på tromme begrænset af en kultur, der kun tillader mænd at spille på den traditionelle arabiske darbuka-tromme, som hun har forelsket sig i.

Den eneste mulighed for komme væk fra pigeværelset og løsne op for familiens snærende bånd er gennem ægteskab. Så selvom hun aldrig har haft følelser for mænd, gifter hun sig som 17-årig for at opnå mere frihed. Men efter fire forlovelser og to skilsmisser står det klart for hende, at ægteskab langt fra er vejen til det frie liv – som kunstner og menneske – hun ønsker sig. Nu, 13 år efter, er Simona Abdallah en anerkendt percussionist og har spillet med internationale navne som Natacha Atlas og Cheb Khaled, danske kunstnere som Lis Sørensen og Aura Dione og været det musikalske indslag i Casper Christensen og Frank Hvams show Nu som mennesker.