Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Martin Luther King - Historien om en drøm af Godfrey Hodgson

Godfrey Hodgson
Martin Luther King - Historien om en drøm
292 sider
Informations Forlag

 

En usædvanlig skarp, veldrejet og hengiven biografi. Skarp fordi den får ekstemt mange detaljer med, vejdrejet fordi den følger kronologien med små afstikkere og så tilbage igen, og hengiven, fordi det er tydeligt, at forfatteren har villet levere et portræt af et menneske, som var elsket af store dele af verden, men for at man kan danne sig et holistisk indtryk af manden bliver man så nødt til at give sig hen til hans mørke sider også.
Og der var en hel del. I denne meget stilsikre biografi får vi en mængde detaljer at vide, som vi kender, sat ind i en ny sammenhæng, og også en mængde ting, som er nye, og som på mange måder bibringer forståelse for, hvad der fik den unge dr. King til at nå de højder, han nåede. Han var gennem sin far, mor, mormor og bedstemor i direkte kontakt med den afroamerkanske bevidsthed, som ikke havde fortrængt den brutalitet og ondskab, som de hvide i Syden var leveringsdygtige i.

Vi får naturligvis alle historierne om de marcher, King deltog og ikke deltog i, hans arrestation, hans skolegang, hans uddannelse, hans benægtelse af Jesu opstandelse og hans splittelse i uddaannelsessystemet. Den indflydelse som Gandhi og Niebuhr havde på ham, hans flotte afgangskarakterer, afslag fra Yale, optagelse i Edinburgh og en lang og meget, meget spændende beskrivelse af, hvad der skete med ham i de år. Vi får også indgående beskrivelser af, hvordan USAs sikkerhedsapparats nr. 1, Edgar Hoover, på et tidspunkt morede sig kosteligt over, at han var ved at kunne bevise Kings lunkne moral ved at afsløre ham i at dyrke sex på hotelværelser med purunge piger.

Som store mænd og legender før og efter King var der ofte rod i såvel bagland som privatliv, og her bliver vi også indviet, for det hører med til historien om King, at lige så aktiv og aggressiv, han kunne være ude i verden, lige så passiv og ligegyldig kunne han være over for sine nærmeste i familien. Om  det var viljen eller evnerne, der manglede? Måske en blanding. Det koster at være den store "hærfører".

En flot bog, meget fint researchet og serveret lækkert for danskere, der har haft en oversættelse af en skarp King-iagttager til gode i mange år. Nu er den endelig kommet.