Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Med Jacob Holdt i Amerika af Rikke Namunyak Marott

Rikke Namunyak Marott
Med Jacob Holdt i Amerika
256 sider
Lindhardt og Ringhof

Jacob Holdt sætter sædvanligvis tanker igang. Man vender sig indad og opfordrer sig til at kigge på, om der er noget, man selv kan gøre for at gøre op med værdier og moral. Det er spændende at udvikle sig med Jacob Holdt på sidelinjen.
Således også i den nye bog om ham og hans rejse i USA i 2003 sammen med forfatteren Rikke Namunyak Marott, som han rejser sammen med gennem landets best belastede ghettoer såvel som Ku Klux Klans hovedkvarter i Indiana.
Forfatteren har en pudsig rolle i bogen som sådan den der lidt irriterende kvinde-figur, vi kender fra f.eks. John Wayne- og Harrison Ford film, som helst skal have bad mere end jævnligt, som har sine fordomme med i bagagen, og som absolut ikke kan se det charmerende af pludselig at sidde i samme bil som Jacob Holdt en lugtende blaffer. Den rolle i bogen bliver man lidt træt af. Lidt søgt kan man sige. Det, der bærer igennem, er naturligt nok Jacob Holdts holdning til tingene og hans evne til helt åben at gå ind i miljøer, der er så belastede, at man tror, det er løgn. Og også at kunne forklare Ku Klux Klan med, at gruppen ligger under for lavt selvværd. Ikke had - hvilket gør hele forskellen.
Ikke mere at sige om den bog, udover at den er fremragende og gør noget ved en psykologisk undervejs, og når man er færdig med den, kan man kun tænke på, at skal man noget mere med sig selv her i livet, så skal være bare lidt bedre ved andre, end man var igår.