Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Mesterlære af Peter Bastian

Peter Bastian
Mesterlære
304 sider
Gyldendal

 

Det mest bemærkelsesværdige ved bogen er, at den hele tiden ligesom i en rigtig god, klassisk koncert, lader op, simrer, koger, simrer lidt mere, koger lidt mere, for så at eksplodere. Forstået således, at Peter taler rigtig, rigtig meget om sit liv og reflekterer over hverdagsbegivenhederne, og så lige pludselig, så når vi frem til guldet, juicen, der når under huden og giver os indsigt og forståelse om noget, det ikke altid er oplagt at reflektere over.
F.eks når han beretter om sin oplevelse af Tivoli om sommeren, på fagot, af hans oplevelse af folkemusik fra Tyrkiet og Balkan, og så lige pludselig, så får man at vide, at han - og altså vi - lyttede og ofte lytter til musikken med fuldstændigt forkerte forudsætninger, at al musik handler om det samme, nemlig om én selv, og at mennesker har indlysende mere tilfælles, end man sådan går og tror til daglig.
Bogen er et meget bredt billede af, hvad der gjorde, at Peter Bastian for et kvart århundrede tilbage blev berømt med sin Ind i Musikken, og at han lige pludselig så sig selv som et fænomen, og hvad det gjorde ved ham. Det er jo oplagt tankevirksomhed, at den slags kendis-bølger gør noget ved folk, men Peter har gjort det på en sådan måde, at man kommer til at reflektere over, om man nu også lever det rigtige liv, eller om man bare fantasiløst skøjter igennem det, fordi det nu engang var det nemmeste.
Peter Bastians bog er et værk, der smager rigtig godt. Man kan godt få tomgang ud af al den megen snak, hvis det er det, man vil, men man kan også vælge at åbne op for kreativiteten i sit sind og lade sig inspirere af, at store tanker og livets musikalitet bliver skabt undervejs og i splittet mellem almindeligheder, kedsomhed og en enkelt ny tanke.

Peter Bastian blev verdensberømt i Danmark efter i 1987 at have udgivet bogen IND I MUSIKKEN, der alt i alt har solgt i godt 100.000 eksemplarer.    I denne nye bog tager han fat i sin samtid og giver med afsæt i sit eget liv som dreng, ung mand, voksen og patriark en kærlig og nådesløs karakteristik af nutidens mennesker, nutidens dårskab, nutidens målløshed.
Han gør det godt, den gode Bastian. Snigende, ikke belærende, dagligdags, ikke højtragende, MED os, ikke TIL os. Det er det, der adskiller denne skønne bog fra mange andre filosofiske værker, at vi får lov at være læsere i forfatterens gode selskab, også når talen går på grøn energi, kønsroller, eventyret til Bulgarien og meget andet spændende.
Det spændende ved bogen er, at en megastjerne, som Peter Bastian retteligt blev efter udgivelsen af sin første bog, kommer helt ud i krogene og beretter med ægthed og autonimitet om den ensomhed, storhed, længsel og forvandling, han var vidne til dengang og så nu.

Mesterlære er en god bog.