Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Heist Society - Mit liv som tyv af Ally Carter


Ally Carter
Heist Society - Mit liv som tyv
300 sider
Forlaget Alvilda

Det, der springer en i øjnene, er de pudsige og originale sætninger, der kommer ud af luften, hvorfra vides ikke - som en klatretyv, der i ét nu hugger til: Nogle gange er det rart at have en milliardær med i sit team. Eller Hun så sin finger pege. Eller Det største fupnummer, som en fupmager, der slet ikke fandtes, nogensinde var sluppet afsted med.

Sådanne originale sætningskonstruktioner får originaliteten og kreativiteten frem i en og understøtter bogens handling; den originalitet, fandenivoldskhed og kreativitet, en mestertyv må være udstyret med for at klare sig i sin branche godt og længe.

For at få sig et nogenlunde billede af, hvad man kan forvente sig som læser, kan man dyrke Dan Turells Vangede Billeder, se Pierce Brosnans After The Sunset samt Sean Connerys Lokkeduen. I denne kombination vil man finde nogenlande samme fine opbygning, handling, personskildringer samt sans for plots og dramatik.

Det er en spændende bog. Den er listig og underfundig, charmerende og lækker. Så kort kan det siges, og selv om den mestendels er skrevet for det unge publikum, kan alle være med, hvis man er til at få sig en underholder såvel på terrassen som inspiration til livet som sådan. Der er naturligt nok grænseoverskridende sekvenser i den, som der skal være, når hovedpersonen, Katarina Bishop, kommer ud af en forbryderfamilie, hvor hun var med som syv-årig, da hendes famlie sjal de østrigse kronjuveler. Med andre ord:

Katherina far er med andre ord tyv og det var hun også før hun besluttede sig for at holde op. Hendes far bliver imidlertid anklaget for at stjæle fem uvurderlige malerier. Man mener, at han er den eneste, der kan stjæle disse. Derfor må Katherina tilbage i buisness for at redde sin far og bevise sin iskyld.

Så med mafia og Interpol i hælene går det over stok og sten, idet det er en af mafiafolkene, der har fået stjålet malerierne. 

Behøver vi sige mere? God fornøjelse med læsningen. Et brag af en underholder i sin genre.