Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Natjager af Jeppe Krogsgard Christensen

Jeppe Krogsgard Christensen
Natjager
140 sider
Byens Forlag

Et stykke fin litteratur om en mand, der lever livet og beruser sig i ligegyldige steder og betydningsfulde geografier. Og nærvær, Kong Salomon, Berlin Hauptbahnhof, snakker om byen nord for Aalborg med 702 indbyggere, en lukket slagter, et fodboldhold og et klubhus. Jeppe sanser detaljen for hovedpersonen og præciserer også hvordan han forsøger at leve med sandheden om sit eget liv, som han dog er utilfreds med, og vil et andet sted hen i verden.

Vi er på farten.

Farten begynder, da den unge Natjager tager afsted fra provinsbyen og forlader sit ophav og modersmål for at søge lykken i det fremmede . . . første stop København, som han må indtage som den verdensborger, han mener, han er, og som en smaskforelsket ung pige bekræfter ham i, hvorefter den gensidige forelskelse ingen ende vil tage.

Natjager må sanse for at overleve, og sanse for at finde ud af, hvordan det er forkert at leve, hvor han lever for så at komme et andet sted hen. Betragter sig lidt som centrum i verden, har udlængsel og indbildsked går hånd i hånd med den realstiske drøm om at nå sine længslers mål: En anerkendt forfatter.

Det er jo et tema, der er hørt før; denne gang gøres det på en meget original og særpræget måde, som må fremtvinge respekt for litteraturelskere på et vist niveau.

Vi kender processen fra det middelmådige værk til det storartede litteratur, og den linje synes Natjager at ville hånt om på sin egen måde: Nemlig ved at springe over hvor gærdet er lavest, om man så må sige, og springe ud i den store anerkendende litteratur med det samme.

Sagt på en anden måde: Natjager vil som menneske bevæge sig fra et sted til et andet hurtigt og utålmodigt for at opnå total tilfredsstillelse med livet: Ægtheden, storheden, forløsningen, hengivelsen, ekstasen. Natjager forsøger at gøre op med ovennævnte barndomsby for at finde tilfredsstillelse i Berlins kunstnergrupper.

En meget speciel bog med et meget specielt sprog, det er her og nu, det er tanker og myriader af fortid og fremtid blandet i et.

Vi kender vel alle til at ville nå noget, som vi ikke kender til, på en ny, anderledes, hurtig og revolutionerende måde. Ægthed og den styrke der ligger heri kan man vel ikke få nok af. Selvoptagethed er modpolen og en balance hvis man skal overleve godt. Vi skal ikke her røbe, hvordan Natjager ender.