Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Operation Høje Nord af Erik Wekre

Erik Wekre
Operation Høje Nord
468 sider
Modtryk

En yderst aktuel spionroman der kommer på et tidspunkt i årene, hvor kampen om de arktiske områder i hvert fald i teorien er i spil, og hvor det helt sikkert er de snu og de stærke, der med væbnet magt bliver sejrherrerne, når de sidste dråber olie skal fiskes op fra undergrunden.

Det er sommer og midnatssol. I havet nord for Svalbard sætter det norske efterretningsskib Marjata kursen mod Nordpolen. Siden hører ingen fra skibet.

Landene rundt om Arktis er midt i forhandlinger om deling af den rige havbund under Nordpolen. Samtidig får Politiets Sikkerhedstjeneste melding om en russisk spion højt oppe i det norske embedsværk. Hvem er det? Og hvorfor forsvandt Marjata? Svaret på spørgsmålene er af afgørende betydning for Norges sikkerhed og fremtid.

Efterforsker i Politiets Efterretningstjeneste Hege Tønnesen sætter alt ind på at opklare sagen, men oplever også en personlig tragedie. Hendes bror dør, og hun må bruge hårde midler for at få dødsårsagen at vide, for lægen er blevet truet til at holde tæt.

OPERATION HØJE NORD er tredje bog i trilogien med Hege Tønnesen. Også de to første, OPERATION SNEHVIDE og OPERATION ISBJØRN, er thrillere om storstilede anslag mod Norges sikkerhed og velstand.

Sådan sender forlaget sin bog på markedet, og det er uomtvisteligt en af de mest spændende energimagts-bøger, der er kommet på markedet de senere år. Vi er med hele vejen på Schweiz-bankernes hemmeligheder og totalsaldoerne på dollarkontoerne, det mystiske overfald af manden med fiskevesten, registreringen af skibets forsvinden på Forsvarets Fællesoperative Hovedkvarter, spænding og vandring i en tæt og tavs skov og mange, mange andre gode elementer der kan få en roman på kogepunktet. Når man så tænker på, at sproget er smidigt, at der er aktuel baggrund, som lurer under det hele, og en stram komposition, så kan man næsten ikke forlange mere.

Hege vidste, at man højt oppe i statsapparatet frygtede en åben debat om Norges politik omkring nordområdet. Officielt var Norge fokuseret på miljø, sikkerhed, fiskebestand og urbefolkningens rettigheder. Bag lukkede døre drejede alt sig om at sikre sig ressuourcer.
"Langsomt, men sikkert vil Vestens levestandard tvinges ned mod niveauet hos konkurrenterne i Asien. Der bliver øget protektionisme, arbejdsløshed, faldende lønninger, social uro, kriminalitet . . . et langt hårdere samfund. Med kontrol over Arktis kan vi udsætte smerterne".

Ganske sigende uddrag fra en bog der er en absolut politisk krimi-sværvægter.